Vliv rekonstrukce prvků krátkodobé životnosti na cenu nemovitosti

Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem rekonstrukce krátkodobých prvků životnosti na cenu nemovitosti. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy potřebné pro pochopení dané problematiky a popsány běžně používané metody při oceňování nemovitostí podle účelu ocenění. V praktické části jsou pro ocenění konkrétního rodinného domu analyzovány tyto metody – nákladová metoda dle vyhlášky, porovnávací metoda dle vyhlášky, výnosová metoda, porovnávací způsob a zkoumá se vliv, který na ně simulovaná rekonstrukce má. Na závěr je u jednotlivých metod vliv rekonstrukce porovnán.
The master´s thesis deals with the influence of short-term reconstruction on the p rice of real estate. There are discussed the basic concepts, which are necessary for understanding problems, and commonly used methods for valuing property according to the purpose of valuation in the theoretical part. There are analysed these methods for particular house in the practical part – method of valuation, comparative public notice, revenues method, comparative non-promulgation method. They are investigated due to the influence of imitated reconstruction. In conclusion the influences of reconstruction methods are compared each other.
Description
Citation
HLAVÁČOVÁ, T. Vliv rekonstrukce prvků krátkodobé životnosti na cenu nemovitosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 2 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO