Laserový vysílač s optickým vláknem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá komunikací zajištěnou optickými prostředky, která se v současné době uplatňuje hlavně díky vysokým dosažitelným přenosovým rychlostem, spolehlivosti a odolnosti vůči rušení. Hlavní část je věnována optickému vláknu, jeho parametrům a použití v optickém vysílači.
This master´s thesis deals with communication which is provided by optical devices. Optical wireless links are enforced due to high bit rate, responsibility and noise immunity. Main part of this master´s project is devoted to optical fibre, its characteristic and its usage in laser transmitter.
Description
Citation
HAŠEK, J. Laserový vysílač s optickým vláknem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO