Bezpečnostní kamerový systém CCTV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V dnešní době jsou kamery důležitou součástí zabezpečovacích systémů. Jsou na každém rohu a dennodenně zasahují do našich životů. Úkolem mé bakalářské práce bylo seznámit se s tímto kamerovým systémem, popsat jeho části a funkčnost jako celek. Pochopení teoretického základu této problematiky bylo nezbytné pro řešení bakalářské práce a vytvoření laboratorní úlohy. V první části se zaměřuji na historii i popis starších systémů a postupný vývoj k systémům novodobým. Druhá část rozebírá jednotlivé součásti CCTV systému a snaží se pochopit jejich funkčnost. V třetí části jsem vytvořil laboratorní úlohu, která si klade za cíl seznámit studenty s moderními technologiemi a možnostmi použitých v digitálních kamerových systémech CCTV.
Nowadays the cameras are an important part of security systems. They are everywhere and affect our lives every day. The task of my bachelor thesis was to learn about this camera system, describe its parts and function as a whole. Understanding the theoretical basics of this issue is crucial for solution of bachelor thesis and the laboratory task. In the first part I focuse on the history and description of older systems and the gradual evolution to the modern ones. The second part analyzes the different components of a CCTV system and try to understand their functionality. In the third part i create laboratory task that aims to teach students about the modern technologies and options used in digital camera systems CCTV.
Description
Citation
MLČOCH, V. Bezpečnostní kamerový systém CCTV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Hujka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Otázky: Aká je časová náročnosť úlohy? Operačný systém je zavedený priamo alebo virtuálne? Ako je riešené uvedenie pracoviska do pôvodných nastavení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO