Doplňování chybějících úseků v audio signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s metodami pro doplňování chybějících úseků v audio signálu, a to metodami založenými na interpolaci periodického signálu a interpolaci AR modelu signálu. Dále nás seznamuje s metodou Audio Inpainting založené na řídké reprezentaci signálu. V praktické části jsou vyhotovené tři algoritmy na základě interpolačních metod a popsán algoritmus použitý u metody Audio Inpainting. Tyto algoritmy jsou porovnávány objektivní metodou, měřením SNR v závislosti na délce mezery a hodnotě vstupního parametru.
The goal of this bachelor’s thesis is to get introduced with methods for reconstruction of missing samples in audio signal using periodicity-based interpolation and AR model based interpolation. Further it’s introducing us with Audio Inpainting method based on sparse representation. In practical part there are programmed three algorithms based on these interpolation methods and described an algorithm which is used in Audio Inpainting. These algorithms are compared with objective methods, SNR measurements depending on gap length and value of input parameter.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Doplňování chybějících úseků v audio signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Hujka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Otázky komise: Myslíte, že vzorkovací kmitočet 8KHz je dostatečný pro hudební signály? Pokud ne, proč jste tak nízkou hodnotu vzork. kmitočtu použil?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO