Optimalizace provozu solárních parků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá porovnáním technologií a optimalizací provozu fotovoltaických parků s využitím empirických modelů. Základním zaměřením práce je analýza současného stavu vybraných fotovoltaických elektráren na území České republiky a návrh možných opatření pro zvýšení jejich produktivity. V analýze jsou použita data měřená systémy pro zprávu těchto parků. Tyto data jsou porovnána s teoretickými, předpokládanými daty získaných z měřením radiace z meteorologických stanic na území České republiky a systému PVGIS.
This work deals with the comparison of photovoltaic technologies and optimization of Photovoltaic power plants using empirical models. The primary purpose of this work is to analyse current status of selected photovoltaic power plants in the Czech republic and to suggest possible means to increase their productivity. This analysis uses data measured by systems for direct management of these parks, and these data are compared with theoretical data calculated from measurement system Czech weather stations and PVGIS.
Description
Citation
KAŠPAŘÍK, P. Optimalizace provozu solárních parků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO