Proměna brownfieldu DOV v Ostravě ve sportovní a relaxační aktivity

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá novým využitím opuštěného brownfieldu navazující na národní kulturní památku Dolní oblasti Vítkovic. Nová funkce zahrnuje sportovně relaxačního centrum s wellness programem, ubytování v hotelu a občerstvení v restauraci. Doplňuje tak plánované znovuvyužití NKP DOV, které bude v dohledné době nabízet návštěvníkům prohlídkové trasy po cestě technologického toku, vyhlídku na vysoké peci č. 1, poznání historie a techniky v železárnách prostřednictvím interaktivního výstavnictví a konferenční plochy. NKP je propojena s relaxačním centrem promenádní osou až k řece Ostravici, kde se napojuje na cyklo-pěší stezku. Osa protíná budovu ve středu, budova pak tvoří pomyslnou vítací bránu. V areálu se nachází odpočinková zóna v podobě vyhlídkových teras, piknikové louky a vodní plochy a zóna aktivní, kterou tvoří sportovní hřiště- volejbal, tenis, pétanque a zázemí pro sportovce s půjčovnou kol občerstvením. V návrhu je pomyšleno i na nejmenší, dětské hřiště také začleněno.
Diploma thesis is solving new function of abandodoned brownfiled, which is connected to the national cultural herritage of Dolní oblast Vítkovic. New function is made of sport relax centre with wellness program, accomodation in hotel and refreshment in restaurant. This new function completes reuse of munument with view at blast furnace, exhibitions and museums. Sport relax centre is connected with monument by promenade leading to the bank of river Ostravice. Area includes sport grounds, relaxing places and water area.
Description
Citation
PLUCNAROVÁ, L. Proměna brownfieldu DOV v Ostravě ve sportovní a relaxační aktivity [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2011-05-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO