Webové aplikace a webové služby v C#

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na tvorbu webových aplikací a služeb s využitím programovacího jazyka C# a vývojového prostředí Microsoft Visual Studio 2010. Práce je rozdělena do tří kapitol. První zkoumá technologie ASP.NET pro vývoj webových aplikací a služeb. Poskytuje náhled na v současnosti používané oblasti ASP.NET. Dále představuje vývoj verzí, funkcí a komponent této technologie. Druhá kapitola se zabývá vlastnostmi a užíváním webové služby. Následuje návod pro vytvoření jednoduché webové služby a složitější služby pro matematické operace. Její funkce využívají konzolový klient a klient s uživatelským rozhraním. Třetí kapitola je zaměřena na vývoj plnohodnotné webové aplikace pro rezervaci laboratoří a učeben. Je zde postup vytvoření databáze, založení projektu a využití technologií pro správnou funkci aplikace. V závěru kapitoly je předvedeno uživatelské používání této aplikace spojené se screenshoty.
This thesis is focused on creating Web applications and services using the programming language C# and the Microsoft development environment Visual Studio 2010. This paper is divided into three chapters. The first one examines the ASP.NET technologies for the development of Web applications and services. It provides insight into the areas currently used in ASP.NET. In addition to this, it presents the development of versions, functions and components of this technology. The second chapter deals with the properties and use of Web services. The instructions for creating simple Web services and services for complex mathematical operations follow. Its functions are used by the console clients and the clients with user interface. The third chapter focuses on the development of a fullWeb application for booking classrooms and laboratories. There is a procedure for creating a database, setting up the project and the use of technology for proper functioning of the applications. At the end of the chapter, using the application supplemented with the screenshots is presented to the user.
Description
Citation
VYBÍRAL, P. Webové aplikace a webové služby v C# [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student reagoval na otázky oponenta a komise. Na str. 34 uvádíte schéma databáze. Vysvětlete, proč jste v tabulce user použil jako primární klíč sloupec UserName typu nvarchar a ne nějaký pomocný sloupec ID. Jak byste upravil vaši aplikaci, aby k datům bylo možné přistupovat jak přes webový prohlížeč, tak například z aplikace v mobilním telefonu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO