DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Na řešeném území byly navrženy dva polyfunkční objekty, které doplňují stávající zástavbu a uzavírají hranici městského jádra. Objekty vychází ze zanechání průchodu přes území z centra města na její okraj. Výšková hladina zástavby v okolí není vysoká. Navržené objekty se snaží na tuto hladinu navázat. Hlavní vstupy do objektů jsou umístěny do prostoru náměstíčka. Objekty poskytují byty, obchod a služby. Západní objekt navazuje na nynější již vzrostlou zeleň a rozšiřuje ji do malého parčíku. Parčík slouží jako relaxační prostor pro nájemníky bytů. Východní objekt se naopak rozvírá směrem k centru města a vytváří menší náměstíčko. Jako hluková i vizuální bariéra mezi prostory silničních komunikací a zástavby bude vysazena zeleň. Pod těmito objekty se nacházejí podzemní garáže. Tyto garáže splňují požadavek na 81 parkovacích stání a dále stání pro uživatele objektů. Vjezd do garáží je umístěn na západní straně parcely a tak je omezen provoz dále směrem k navrhovanému náměstíčku.
The solution was designed in the two multipurpose buildings that complement the existing buildings and close the border town center. Objects based on leaving a passagethrough the territory from the city center to the edge. High rise buildings in theneighborhood level is not high. The proposed buildings are trying to establish this level.The main entrances to the buildings are placed into the square. Objects provide housing, commerce and services. West builds on the current object has grown green and extends it into a small park. The park serves as a relaxing space for tenants. The eastern building on the other handstirred toward the center of the city and creates a smaller square. As the noise and visualbarrier between areas of roads and buildings will be planted greenery. Under these objects are located underground garage. These garages meet the requirement for 81 parking spaces and parking for user objects. Garage entrance is located on the west side of the parcel, so traffic is limited further to the proposed square.
Description
Citation
PERGLOVÁ, I. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof.Ing.arch.Robert Špaček, CSc. (předseda) prof.Ing.arch. Ivan Petelen, Ph.D. (člen) prof.Ing. Miloslav Pavlík, CSc. (člen) Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. (člen) Ing. arch. Pavel Šrubař (člen)
Date of acceptance
2012-05-22
Defence
Studentka srozumitelně představila koncept své bakalářské práce, odpověděla dotazy oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO