Srovnání vlivu tvaru konvergentní a Lavalovy dýzy v clonkách detektoru na výsledný tlak na dráze sekundárních elektronů pomocí systému CAE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předložená diplomová práce se zabývá srovnáním vlivu tvarů konvergentní a Lavalovy dýzy v clonkách detektoru sekundárních elektronů na výsledný tlak a proudění plynu sekundárních elektronů v detektoru pro environmentální rastrovací elektronový mikroskop. K analýze jsou použity systémy pro podporu inženýrských prací CAD a CAE, Solid-Works a SolidWorks Flow Simulation.
This master's thesis deals with influence of the shape comparison of convergent and Laval nozzles in the secondary electron detector shutters to the resulting pressure and gas flow in the secondary electron detector for environmental scaning electron mictoscope. To the detector analysis are used Computer Aided Engineering systems CAD and CAE, SolidWorks and SolidWorks Flow Simulation.
Description
Citation
VYROUBAL, P. Srovnání vlivu tvaru konvergentní a Lavalovy dýzy v clonkách detektoru na výsledný tlak na dráze sekundárních elektronů pomocí systému CAE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen) Ing. Helena Polsterová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Při koncentraci Lavalovy dýzy a clony s kruhovým otvorem by jste doporučoval použítí Lavalovy dýhy na vstupu detektoru nebo blíže scintilátoru? Objasněte třetí hledisko uváděné na str. 90. Formulace není jasná.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO