Nové metody nadvzorkování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá metodami pro zvyšování rozlišení obrazu. Obsahuje jak popis teoretických principů a popis výpočtů známých a v dnešní době běžně používaných metod pro zvyšování rozlišení obrazu, tak i popis nových metod, které se v této oblasti zpracování obrazu využívají a v neposlední řadě také mnou navržené vylepšení jedné z metod. Dále obsahuje popis metod pro hodnocení podobnosti obrazů a porovnání výsledků získaných pomocí jednotlivých metod, které jsou v práci popsány. V rámci této práce byli vybrané metody implementovány v programovacím jazyce MATLAB. Vznikla tak aplikace, která realizuje některé metody zvyšování obrazů a hodnotí jejich výsledky vzhledem k původnímu obrazu pomocí PSNR a indexu SSIM.
This master's thesis deals with methods of increasing the image resolution. It contens as a description of theoretical principles and description of calculations which are wellknown nowdays and are usually used for increasing image resolution both description of new methods which are used in this area of image procesing. It also contens a method which I suggested myself. There is also a description of methods for an evaluation of image similarity and a comparation of results from methods which are described in this thesis. This thesis includes implementations of selected methods in programming language MATLAB. It was created an application, which realizes some methods of increasing image and evaluate their results relation to the original image using PSNR and SSIM index.
Description
Citation
KUČERA, O. Nové metody nadvzorkování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Jiří Sobotka (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Jak byste definoval zvětšení pro Váš problém.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO