Bezdrátově řízený model vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá analýzou a praktickou realizací moderních prvků v automobilech, které mají na starosti větší komfort cestujících a vyšší bezpečnost jak cestujících, tak i ostatních účastníků silničního provozu. Celá práce je řešena na dálkově ovládaném modelu vozidla, proto je potřeba se zabývat nejen moderními prvky v automobilech, ale i bezdrátovým přenosem dat, ovládáním motorů, spolehlivostí celého systému a celou řadou dílčích problémů. Všechny tyto problémy, které v průběhu práce nastaly a jejich řešení jsou popsány v následujícím dokumentu. Práce vznikla na základě seznámení s novými prvky, moduly a součástkami, které je možné nasadit jako senzory, vyhodnocovací prvky a další elektrotechnické a softwarové součásti pro automobilový průmysl v propojení s elektrotechnikou a telekomunikační technikou. Dále je práce zaměřena na efektivní bezdrátové řízení vozidla, měření okolních podmínek a zpracování dat tak, aby bylo možné je odeslat v co nejkratším čase do řídicího počítače nebo na ně zareagovat přímo v mikrokontroléru v případě kritických hodnot.
The work deals with the analysis and practical implementation of advanced features in cars, which are responsible for greater passenger comfort and greater security for both passengers and other road users. All the work is solved on a remote-controlled model car, hence the need to deal not only with modern elements in cars, but also wireless data transmission, motor control, reliability of the system and a number of component problems. All these problems that occurred during work and their solutions are described in the following document. The work was based on the introduction of new items, modules and components that can be deployed as sensors, evaluation items, and other electrical and software components for the automotive industry in connection with electrical engineering and telecommuni- cations technology. Further work is focused on efficient wireless control of the vehicle, measuring environmental conditions and processing data so that they can be sent as soon as possible to the host PC or respond to them directly in the microcontroller in case of critical values.
Description
Citation
ZÁVODNÝ, V. Bezdrátově řízený model vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Uveďte přehledně, co vše máte ve Vašem modelu implementováno? Porovnejte Váš model s továrně dostupnými a uveďte, k čemu všemu může sloužit? Neuvažoval jste o přidání kamery?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO