Automatizovaná měřící jednotka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou měření teploty. Popisuje elektrotechnické a elektro- nické senzory teploty pracující na základě různých fyzikálních principů. U každého typu senzoru jsou uvedeny základní vlastnosti, výhody a nevýhody. Následně je popsán návrh měřící jednotky komunikující s počítačem pomocí sběrnice USB a jejího softwaru. Po- slední kapitola pak pojednává o měření teplot automatizovanou jednotkou a její odchylky
This project deals with problematics of temperature mesurement. It describes electro- technic and electronic temperature senzors working on different physical principles. Each type of senzor is then described by basic properties, advantages and disadvantages. Subsequently design of the measuring unit communicating with a computer via USB and its software is described. The last chapter describes temperature measurement by automatized unit a its deviations of measurement.
Description
Citation
JORDA, I. Automatizovaná měřící jednotka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Ondráček, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO