Segmentace řečového signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V rámci bakalářské práce byl vytvořen program pro segmentaci nahrávek řeči na fonémy. Tento program byl vytvořen v prostředí Matlab a skládá se z několika skriptů. Program umožňuje automatickou i ruční segmentaci. Automatická segmentace je založena na metodě sledování příznaků. Tímto programem byla zpracována skupina nahrávek a vyhodnocena účinnost automatické segmentace. K programu byl vytvořen podrobný návod k obsluze. Dále jsou v práci stručně rozebrány jednotlivé použité metody zpracování řeči s uvedením jejich implementace v programu a odůvodnění nastavení jejich proměnných parametrů.
The programme for the segmentation of a speech into fonems was created as a part of the bachelor´s thesis. This programme was made in the programme Matlab and consists of several scripts. The programme serves for automatic and hand segmentation. Automatic segmentation is based on the method of following symptom. The audiorecords were elaborated by the programme and a operation of the automatic segmentation was analysed. A detailed manual was created to the programme too. Individual used methods of the elaboration of a speech were in the bachelor´s thesis briefly descripted, its implementations in the programme and reasons of set of its parameters.
Description
Citation
ANDRLA, P. Segmentace řečového signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Prokeš, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Soumar (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Malý (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
K čemu se využívá metoda segmentace řečového signálu? Porovnával jste získané výsledky s dostupnými aplikacemi pro segmentaci řečového signálu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO