ŠKARDA, J. Podnikatelský záměr založení nové restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Práce má praktickou aplikovatelnost, autopr prokázal schopnost aplikovat i ostatní inženýrské metody, jako je predikce rizik, statistické vyhodnocení dat, ekonometrický model. Tím jde i přes jednoduché téma o komplexní řešení.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | Nedostatky spatřuji v modelech vývoje odvětvý, kde měl autor uvažovat více parametrů. Fakttor průměrné mzdy je zřejmě důležitější než HDP. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | Autor používa běžných metod, celkově jde o téma v minulosti již zpracovávané, pouze z praktickýcm využitím. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | Jako nedostatke spatřuji v této oblasti fakt, že autor je zároveň možným investorem projektu. To do zpracování vnáší spíše optimistické predikce. | |
Praktická využitelnost výsledků | B | Projekt může dobře posloužit pro praktickou realizaci záměru. Jiné využití projekt nemá, částečně jde pro podobné aplikace využít sestavené predikční modely. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | Práce má logické návaznosti, formálně i terminologicky je až na drobné nedostatky v pořádku. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C | Autor využívá pouze domácí monografie, chybí využití cizojazyčné literatury a původních vědeckých prací. |
Nemám žádné připomínky.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | A | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 64941