• čeština
    • English
    • русский
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Rostlinné polysacharidy a jejich význam v potravinářském průmyslu

Plants polysaccharides and their importance in food production

Thumbnail
View/Open
final-thesis.pdf (1.401Mb)
review_374.html (6.514Kb)
Author
Klanicová, Barbora
Advisor
Omelková, Jiřina
Referee
Illková, Kateřina
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
V práci jsou popsány literární poznatky o rostlinných polysacharidech, jejich vlastnosti a struktury, modifikace, změny, jejich biosyntézy a izolace a především jejich význam v potravinářském průmyslu. Větší pozornost byla věnována škrobu a celulose zejména kvůli jejich modifikacím a významné úloze při využití těchto látek v potravinářství. Pro pochopení dějů a jejich celkového významu bylo nutné věnovat se tématu od začátku – tedy i stavbě rostlinné buňky a následně syntézám, především fotosyntéze, kterými monosacharidy a polysacharidy vůbec vznikají.
 
Some findings about plant polysaccharides, their characteristics and structures, modifications, changes, their biosynthases, isolationes and primarily their importance in food-stuff industry are the subject matter of this review. Because of their modifications and because of the significant role they play in food-processing industry it is focused on starch and cellulose. For better understanding of whole meaning it was necessary to attend to the theme from the initiation – mainly the cell structure and then syntheses, especially photosynthesis, ways that are monosaccharides and polysaccharides generated.
 
Keywords
rostlinné polysacharidy, škrob, celulosa, fotosyntesa, plant polysaccharides, starch, cellulose, photosynthesis
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Potravinářská chemie
Composition of Committee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen)
Date of defence
2008-06-24
Process of defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. 4. Diskuse: doc. Světlík: Co jsou to cyklodextriny a jak se dělí?
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/10561
Source
KLANICOVÁ, B. Rostlinné polysacharidy a jejich význam v potravinářském průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Collections
  • 2008 [106]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV