• čeština
    • English
  • English 
    • čeština
    • English
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Analogy tavených sýrů

Processed cheese analogues

Thumbnail
View/Open
final-thesis.pdf (994.5Kb)
review_2520.html (7.127Kb)
Author
Brabcová, Lenka
Advisor
Vítová, Eva
Referee
Illková, Kateřina
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sýrových analogů se zaměřením na tavené sýrové analogy. Cílem bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na suroviny vhodné pro výrobu sýrových analogů a jejich vliv na fyzikálně chemické a organoleptické vlastnosti. V úvodní části je vysvětleno co jsou sýrové analogy, jaké jsou důvody pro jejich výrobu a jaké mají využití. Zvláštní pozornost je věnovaná surovinám vhodným pro jejich výrobu a jejich fyzikálně chemickým a organoleptickým vlastnostem. Dále je uveden technologický postup výroby, mikrostruktura a jejich porovnání s klasickými sýry. Zjištěné teoretické informace budou podkladem pro navazující diplomovou práci.
 
This bachelor thesis deals with the problem of cheese analogues with the focus on processed cheese analogues. The aim was to elaborate the literature background research focused on ingredients suitable for production of cheese analogues and their influence on physico-chemical and organoleptic properties. In the introductory part what the cheese analogues are, the reasons for their production and their use is explained. Special attention is dedicated to ingredients suitable for their production and their physico-chemical and organoleptic properties. Also technological process of manufacture, microstructure and their comparison with classic cheese are mentioned. These established theoretical informations will be a basis for following diploma thesis.
 
Keywords
sýrové analogy, sýr, cheese analogues, cheese
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Potravinářská chemie
Composition of Committee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen)
Date of defence
2008-06-23
Process of defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. 4. Diskuse: prof. Šimko: Jak budete v navazující diplomové práci stanovovat mastné kyseliny?
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/11785
Source
BRABCOVÁ, L. Analogy tavených sýrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Collections
  • 2008 [106]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV