• čeština
    • English
    • русский
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • diplomové práce
  • Fakulta strojního inženýrství
  • 2010
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • diplomové práce
  • Fakulta strojního inženýrství
  • 2010
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Klimatizace hotelové kuchyně

Air-cinditioning of hotel kitchen

Thumbnail
View/Open
final-thesis.pdf (4.637Mb)
review_29244.html (8.772Kb)
Author
Mazáč, Ondřej
Advisor
Janotková, Eva
Referee
Pavelek, Milan
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Cílem diplomové práce bylo navrhnout a dimenzovat zařízení pro klimatizaci hotelové kuchyně dle zadaných parametrů. Řešení se zabývá výpočtem množství větracího vzduchu, tepelných ztrát a zisků a psychrometrický výpočet pro letní a zimní provoz. Také obsahuje návrh vzduchovodů, koncových prvků, klimatizační jednotky a větrání strojovny. Dále se skládá z návrhu systému měření a regulace, výpočtu spotřeby energií, technické zprávy a položkového soupisu materiálu. Početní řešení je doplněno o výkresovou dokumentaci.
 
The objective of my thesis was to suggest and size the equipment for a hotel kitchen air-conditioning according to the given parameters. This thesis deals with the calculation of the amount of circulating air, heat loss and profit and the psychometric calculation for summer and winter operation. It also contains the design of air channels, terminal components, air-conditioning unit and ventilation of machine room. Furthermore, it comprises of the suggestion of measurement system and regulation, estimation of energy demand, technical report and list of material items. The calculation is equipped with drawing documentation.
 
Keywords
klimatizace, větrání, kuchyň, air-conditioning, ventilation, kitchen
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Technika prostředí
Composition of Committee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of defence
2010-06-17
Process of defence
doc. Kratochvíl V rovnici (4.1) se vyskytuje položka iL, mohl byste nám vysvětlit, co označuje? Jsou od sebe rozlišitelné myčka černého a bílého nádobí, co se týče třeba intenzity používání? Dr. Patočka Odváděcí výustky jsou řešeny bez tukových vaniček? Byly nějak specifikovány požadavky pro měření a regulaci, např. vyřešit mrazovou ochranu výměníku?
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/16427
Source
MAZÁČ, O. Klimatizace hotelové kuchyně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Collections
  • 2010 [483]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV