Klimatizace hotelové kuchyně
Air-cinditioning of hotel kitchen
Author
Advisor
Janotková, EvaReferee
Pavelek, MilanGrade
AAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Cílem diplomové práce bylo navrhnout a dimenzovat zařízení pro klimatizaci hotelové kuchyně dle zadaných parametrů. Řešení se zabývá výpočtem množství větracího vzduchu, tepelných ztrát a zisků a psychrometrický výpočet pro letní a zimní provoz. Také obsahuje návrh vzduchovodů, koncových prvků, klimatizační jednotky a větrání strojovny. Dále se skládá z návrhu systému měření a regulace, výpočtu spotřeby energií, technické zprávy a položkového soupisu materiálu. Početní řešení je doplněno o výkresovou dokumentaci. The objective of my thesis was to suggest and size the equipment for a hotel kitchen air-conditioning according to the given parameters. This thesis deals with the calculation of the amount of circulating air, heat loss and profit and the psychometric calculation for summer and winter operation. It also contains the design of air channels, terminal components, air-conditioning unit and ventilation of machine room. Furthermore, it comprises of the suggestion of measurement system and regulation, estimation of energy demand, technical report and list of material items. The calculation is equipped with drawing documentation.
Keywords
klimatizace, větrání, kuchyň, air-conditioning, ventilation, kitchenLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Technika prostředíComposition of Committee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)Date of defence
2010-06-17Process of defence
doc. Kratochvíl V rovnici (4.1) se vyskytuje položka iL, mohl byste nám vysvětlit, co označuje? Jsou od sebe rozlišitelné myčka černého a bílého nádobí, co se týče třeba intenzity používání? Dr. Patočka Odváděcí výustky jsou řešeny bez tukových vaniček? Byly nějak specifikovány požadavky pro měření a regulaci, např. vyřešit mrazovou ochranu výměníku?Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/16427Source
MAZÁČ, O. Klimatizace hotelové kuchyně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.Collections
- 2010 [483]