• čeština
    • English
    • русский
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta strojního inženýrství
  • 2011
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta strojního inženýrství
  • 2011
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Výroba formičky pro cukroví

Manufacturing of biscuit pan

Thumbnail
View/Open
appendix-1.zip (463.1Kb)
final-thesis.pdf (2.610Mb)
review_37623.html (7.307Kb)
Author
Pešava, Josef
Advisor
Podaný, Kamil
Referee
Císařová, Michaela
Grade
B
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Řešená součást „formička na cukroví“ je vyrobena z pocínovaného materiálu TH 370 o síle 0,24 mm. Bude sloužit na pečení cukroví při teplotách až do 250°C. Předpokládaná roční série je 100 000 ks. Z variantního řešení výroby součásti byla zvolena nejoptimálnější metoda. V první operaci je z plechu vystřižen kruhový rondel a v druhé operaci je samotné konvenční tažení. Na základě výpočtů je pro výrobu zvolen nejbližší vhodný lis LEC 25C. V technologicko-ekonomickém hodnocení byla vypočítána cena 2,58 Kč na jednu formičku. Z technologických a konstrukčních výpočtů je navržen tažný nástroj.
 
The solved part – the „cookie cutter“ is made of tin material TH 370 0,24 mm thick. It will be used for baking cookies at temperatures up to 250°C. Estimated annual series is 100 000 pieces. The most optimal method from the variant solution of the production of the part was chosen. In the first operation the circular rondel is cut from the sheet and there is the conventional campaign in the second operation. Based on calculations the nearest suitable press LEN 25 C is selected for the production. The price of 2,58 CZK per mold was calculated in, the technical-economic evalution. The pull tool is designed from technological and design calculations.
 
Keywords
tváření, tažení, stříhání, pocínovaný plech, formička na cukroví, forming, drawing, cutting, tinplate, the cookie cutter
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Strojírenská technologie
Composition of Committee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of defence
2011-06-22
Process of defence
Student prezentoval svou bakalářskou práci a odpověděl připomínky oponenta. V rozpravě student odpověděl otázky s následující tématikou: označování ocelí, charakteristické hodnoty ocelí, tažnost ocelí, tribologie, celková tažná síla, tlošťka pocínovaných plechů, tažné lisy a kalibrace výtažků,ekvivalenty ocelí,
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/17643
Source
PEŠAVA, J. Výroba formičky pro cukroví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Collections
  • 2011 [575]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV