Podnikatelský plán na založení cukrárny s ruční výrobou v Šumperku
The Business plan for Setting up Patisserie with Handmade Production in Šumperk
Author
Advisor
Bumberová, VeronikaReferee
Ptáček, RomanGrade
CAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení cukrárny s ruční výrobou ve městě Šumperk. První, teoretická část práce, je zaměřena na vymezení základních pojmů v oblasti myšlenky a vymezení činnosti, podnikatelského plánu a jeho struktury, zejména pak analytických a evaluačních metod využitých ve druhé kapitole. Analytická část práce obsahuje zpracování analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí za pomocí sběru sekundárních a primárních dat formou vlastního marketingového průzkumu u potencionálních zákazníků. Návrhová část detailněji vypracovává zvolenou strategii a navazující dílčí části plánu pro založení cukrárny tak, aby byl projekt realizovatelný a životaschopný. The diploma thesis deals with the creation of a business plan for the establishment of a confectionery with a handmade production in Šumperk. The first, theoretical part of the thesis, is focused on the definition of basic concepts in the field of thinking and definition of the activity, the business plan and its structure, especially the analytical and evaluative methods used in the second chapter. The analytical part of the thesis includes the analysis of external, field and internal environment which are analysed by means of collection of secondary and primary data in the form of own marketing survey among potential customers. The design part elaborates in more detail the selected strategy and the follow-up parts of the confectionery establishment plan to make the project workable and viable.
Keywords
podnikatelský plán, marketingový průzkum, analýza prostředí, cukrárna, ruční výroba, business plan, marketing research, analysis of an environment, confectionery, handmade productionLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Řízení a ekonomika podnikuComposition of Committee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)Date of defence
2019-09-11Process of defence
otázky vedoucího - odpovězeno nedostatečně (nebyly podloženy konkrétními údaji, obsahovaly věcné chyby - např. otázka č. 2 - předložené finanční hodnocení bylo nesprávné - chybělo zahrnutí nákladů na energie) otázky oponenta - odpovězeno nedostatečně Ing. Mucha - Proč budete podnikatelský plán realizovat až za tři roky? - odpovězeno doc. Zich - Domníváte se, že vzdělání v oboru bude Vaší silnou stránkou? - odpovězeno doc. Zich - Proč plánujete otevírat cukrárnu od 8:00? - odpovězeno Ing. Mráček - V čem by Vaše cukrárna byla odlišná od konkurentů? - odpovězeno Ing. Mucha - Máte představu co konkrétně by cukrárna nabízela? V čem by se lišila od konkurence? - odpovězeno doc. Doskočil - Kdo by zodpovídal za "milníky" v časovém harmonogramu? - odpovězeno Komise hlasovala 4/1 pro F.Result of the defence
práce nebyla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/177935Source
RAMBOUSKOVÁ, I. Podnikatelský plán na založení cukrárny s ruční výrobou v Šumperku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.Collections
- 2019 [349]