Podnikatelský plán na založení cukrárny v okrese Brno-venkov
The Business Plan for Setting Up a Patisserie in Brno-venkov District
Author
Advisor
Bumberová, VeronikaReferee
Kaňovská, LucieGrade
BAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro založení nové cukrárny v obci Mokrá-Horákov. První, teoretická část práce obsahuje teoretická východiska vymezující podnikatelskou myšlenku, pojetí a strukturu podnikatelského plánu a popis metod sloužících ke strategické analýze prostředí v dané problematice. Analytická část práce staví na výsledcích analýz obecného a oborového okolí podniku, vlastnímu marketingovému výzkumu a analýze vlastních zdrojů a schopností, na základě kterých je vybrána vhodná strategie pro začínající podnik. Návrhová část obsahuje kompletní zpracování dílčích částí plánu dle základní obsahové struktury a to v návaznosti na zvolenou strategii tak, aby byl podnikatelský projekt nejenom realizovatelný, ale životaschopný. The diploma thesis deals with the elaboration of a business plan for the establishment of a new patisserie in the village of Mokrá-Horákov. The first, theoretical part of the thesis contains the theoretical starting points defining the business idea, concept and structure of the business plan and description of methods used for strategic analysis of the environment in the given issue. The analytical part of the thesis builds on the results of analysis of the general and business environment of the company, its own marketing research and analysis of own resources and capabilities. On the basis of these analysis a suitable strategy for the start-up company is chosen. The suggestion part contains the complete processing of the parts of the plan according to the basic content structure, following the chosen strategy so that the business project is not only feasible but also viable.
Keywords
Podnikatelský plán, cukrárna, strategická analýza, marketingový výzkum, SWOT matice, Business plan, patisserie, strategic analysis, marketing research, SWOT matrixLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Řízení a ekonomika podnikuComposition of Committee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) RNDr. Petr Střelec (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)Date of defence
2019-06-05Process of defence
Otázky vedoucího: nepoloženo. Otázky oponenta: odpovězeno. RNDr. Petr Střelec: Dotaz: Záchranný plán, když nebude do budoucna něco fungovat - např. ekonomická krize? doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D.: Dotaz - Kdo bude vyrábět zákusky? Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. - Dotaz: Jaké je sociální klima a přejícnost v obci?Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/177936Source
OTRUSINÍKOVÁ, Y. Podnikatelský plán na založení cukrárny v okrese Brno-venkov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.Collections
- 2019 [349]