• čeština
    • English
    • русский
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Login
Search 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • Search
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 24

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Stanovení aromaticky aktivních látek v sýrech 

Ryglová, Hana
Tato práce se zabývá stanovením aromaticky aktivních látek v sýrech eidamského typu, tj. přírodní tvrdé sýry s nízkodohřívanou sýřeninou. Aromaticky aktivní látky se podílejí na celkovém aroma sýrů. Jedná se o těkavé látky ...
Thumbnail

Multireziduální metody pro stanovení pesticidů ve vodách 

Matušková, Monika
Tato bakalářská práce teoretického charakteru se zabývá multireziduálním stanovením pesticidů ve vodách. Zaměřuje se především na pesticidy tvořící rezidua v povrchových vodách, které vzhledem ke své toxicitě a perzistenci ...
Thumbnail

Stanovení aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého 

Lukačková, Adéla
Tato práce se zabývá stanovením aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého. V teoretické části je popsána charakteristika černého bezu zahrnující jeho druhy, vyšlechtěné odrůdy, obsahové látky a využití. Dále je ...
Thumbnail

Vybrané validační parametry metody stanovení aromatických látek v tavených sýrových analozích 

Burdějová, Lenka
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou validace metody stanovení aromaticky aktivních látek v tavených sýrových analozích. Metoda je založena na izolaci těkavých látek ze vzorku pomocí Solid Phase Microextraction ...
Thumbnail

Obsah alergenních vonných látek ve vybraných typech potravin 

Fidrichová, Ivana
Táto práca popisuje vlastnosti, pôvod, použitie a metódy získania vonných látok rastlinného pôvodu, ktoré sú bežnou súčasťou potravinárskych výrobkov. Hoci aromatické látky nepatria k hlavnej skupine alergénov, v mnohých ...
Thumbnail

Aromatický profil sýrových analogů 

Součková, Šárka
Tato bakalářská práce řeší problematiku tavených sýrových analogů. Co to vlastně jsou sýrové analogy, jejich chemické složení a vlastnosti. Cílem bylo proměřit několik vzorků sýrových analogů s přídavkem různých druhů ...
Thumbnail

Stanovení vonných látek s alergenními účinky 

Obrdlíková, Blanka
Práce se zabývá stanovením vonných látek s alergenními účinky v kosmetických přípravcích. Teoretická část je zaměřena na popis kosmetických přípravků, použití vonných látek při přípravě kosmetických přípravků, získávání ...
Thumbnail

Stanovení aromatických látek v tavených sýrových analozích 

Hornáková, Miroslava
Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat a kvantifikovat aromatické látky ve vzorcích tavených sýrových analogů vyrobených na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Analogy tavených sýrů jsou výrobky, ve kterých je nahrazena ...
Thumbnail

Optimalizace a validace GC-MS metody pro stanovení těkavých aromatických látek v sýrech 

Koubek, Miroslav
Tato bakalářská práce je zaměřena na zavedení metody stanovení těkavých aromaticky aktivních látek v různých typech přírodních a tavených sýrů. V teoretické části jsou popsány základní skupiny aromatických látek. Dále ...
Thumbnail

Stanovení mastných kyselin ve vybraném typu sýra 

Těšíková, Karolína
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací a kvantifikací volných a vázaných mastných kyselin v modelových sýrech typu Moravský bochník, vyrobených na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Teoretická část se zabývá charakteristikou ...
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CommunityBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorBalej, Marek (1)Buldra, Martin (1)Burdějová, Lenka (1)Ehrenbergerová, Martina (1)Fidrichová, Ivana (1)Hornáková, Miroslava (1)Kaňová, Kateřina (1)Koubek, Miroslav (1)Kučerka, Štefan (1)Lukačková, Adéla (1)... View MoreSubject
GC (24)
SPME (12)cheese (9)sýry (9)aroma compounds (6)MS (6)aromatické látky (5)cheese analogues (5)sýrové analogy (5)HPLC (4)... View More

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV