Search
Now showing items 1-10 of 32
Multireziduální metody pro stanovení pesticidů ve vodách
Tato bakalářská práce teoretického charakteru se zabývá multireziduálním stanovením pesticidů ve vodách. Zaměřuje se především na pesticidy tvořící rezidua v povrchových vodách, které vzhledem ke své toxicitě a perzistenci ...
Stanovení biologicky aktivních látek v cereálních produktech
Předložená bakalářská práce se zabývá studiem biologicky aktivních látek v cereálních produktech. V teoretické části byl zpracován přehled aktivních látek se zvláštním zaměřením na fenolické látky. V praktické části byly ...
Možnosti stanovení mykotoxinů v ječmeni a sladu
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mykotoxinů obsažených v obilovinách, zvláště v ječmeni a sladu. Teoretická část shrnuje poznatky o mykotoxinech a jejich výskytu. Jsou zde rozebírány možnosti stanovení mykotoxinů. ...
Stanovení ergosterolu v pivovarských surovinách
Předložená bakalářská práce je zaměřena na stanovení obsahu ergosterolu v ječmeni a ve sladu. V teoretické části je zpracován výskyt ergosterolu v ječmeni a sladu, cíle jeho stanovení, podrobný přehled dříve použitých ...
Stanovení vybraných parametrů v českých ležácích
Tématem této bakalářské práce je stanovení koncentrace vybraných látek v českých pivech typu ležák. V první části práce jsou v rámci teorie popisovány základní suroviny pro výrobu piva a proces jeho výroby. Značná část je ...
Antimikrobiální peptidy a možnosti jejich aplikace do potravin
Předložená bakalářská práce je zaměřená na studium antimikrobiálních peptidů a možnosti jejich aplikace do potravin. Pozornost byla zaměřena zejména na bakteriocin nisin a antimikrobiální enzym lysozym. V teoretické části ...
Stanovení základních fyzikálně chemických parametrů ovocných šťáv z aronie
V teoretické části bakalářské práce jsou uvedeny základní informace o aronii (Aronia melanocarpa) a možnosti jejího využití. Dále jsou popsány analyzované látky obsažené v plodech aronie a jejich význam pro lidský organismus. ...
Stanovení vybraných parametrů ve speciálních typech piv vařených v ČR
Tato bakalářská práce je zaměřená na analýzu speciálních typů piv vařených v České republice pomocí třech instrumentálních metod. Pro určení polyfenolických látek byla použita kapalinová chromatografie HPLC, k organickým ...
Stanovení vybraných parametrů v zahraničních pivech
Cílem této práce je stanovení vybraných polyfenolů, organických kyselin a prvků (makroelementů a mikroelementů) v zahraničních pivech. V teoretické části jsou kromě výroby sladu a piva popsány druhy piv a pivní styly a ...
Využití různých nutričních zdrojů vybranými karotenogenními kvasinkami
Karotenoidy sú jedny z najbežnejšie rozšírených terpénových farbív v prírode. Vďaka ich významným biologickým účinkov, predstavujú dôležitú skupinu molekúl pre farmaceutický, chemický, potravinársky a krmivársky priemysel. ...