• čeština
    • English
    • русский
  • čeština 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Přihlásit se
Zobrazit záznam 
  •   Domovská stránka repozitáře
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • Zobrazit záznam
  •   Domovská stránka repozitáře
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • Zobrazit záznam
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů

The control of DIZZY orange juice authenticity on the basis of selected chemical properties

Thumbnail
Zobrazit/otevřít
final-thesis.pdf (600.0Kb)
review_8408.html (6.900Kb)
Autor
Drahovzalová, Kateřina
Vedoucí práce
Hrstka, Miroslav
Oponent
Babák, Libor
Klasifikace
C
Altmetrics
Metadata
Zobrazit celý záznam
Abstrakt
Tato práce ověřuje pravost pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů. Teoretická část je zaměřena především na definici základních pojmů týkajících se pomerančové šťávy, technologii výroby pomerančové šťávy, legislativu v Evropské unii a v České republice a na metody, které se používají na zjištění pravosti pomerančové šťávy. V experimentální části byla provedena vybraná normovaná stanovení a na základě jejich výsledků byl vysloven závěr, že analyzovaná pomerančová šťáva DIZZY byla pravá.
 
This study deals DIZZY orange juice authenticity on the basis of selected chemical properties. The theoretical part is focused on the basic terms concerning the orange juice, legislation in the EU, legislation in the Czech Republic and methods, which determine the authenticity of orange juices. In experimental part I made selected analytical methods to determine the authenticity of DIZZY orange juice. The results showed that DIZZY orange juice was authentic.
 
Klíčová slova
pomerančová šťáva, legislativa, falšování, autentifikace, orange juice, legislation, adulterating, authentication
Jazyk
čeština (Czech)
Studijní obor
Potravinářská chemie
Složení komise
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen)
Termín obhajoby
2008-06-25
Průběh obhajoby
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři.
Výsledek obhajoby
práce byla úspěšně obhájena
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/11012/25286
Zdrojový dokument
DRAHOVZALOVÁ, K. Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Kolekce
  • 2008 [106]
Citace PRO

Portál knihoven VUT | Ústřední knihovna na Facebooku
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Theme by @mire NV
 

 

Procházet

Vše v repozitářiKomunity a kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

Můj účet

Přihlásit seZaregistrovat se

Statistiky

Zobrazit statistiky využívání

Portál knihoven VUT | Ústřední knihovna na Facebooku
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Theme by @mire NV