Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů
The control of DIZZY orange juice authenticity on the basis of selected chemical properties

Autor
Vedoucí práce
Hrstka, MiroslavOponent
Babák, LiborKlasifikace
CAltmetrics
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Tato práce ověřuje pravost pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů. Teoretická část je zaměřena především na definici základních pojmů týkajících se pomerančové šťávy, technologii výroby pomerančové šťávy, legislativu v Evropské unii a v České republice a na metody, které se používají na zjištění pravosti pomerančové šťávy. V experimentální části byla provedena vybraná normovaná stanovení a na základě jejich výsledků byl vysloven závěr, že analyzovaná pomerančová šťáva DIZZY byla pravá. This study deals DIZZY orange juice authenticity on the basis of selected chemical properties. The theoretical part is focused on the basic terms concerning the orange juice, legislation in the EU, legislation in the Czech Republic and methods, which determine the authenticity of orange juices. In experimental part I made selected analytical methods to determine the authenticity of DIZZY orange juice. The results showed that DIZZY orange juice was authentic.
Klíčová slova
pomerančová šťáva, legislativa, falšování, autentifikace, orange juice, legislation, adulterating, authenticationJazyk
čeština (Czech)Studijní obor
Potravinářská chemieSložení komise
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen)Termín obhajoby
2008-06-25Průběh obhajoby
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři.Výsledek obhajoby
práce byla úspěšně obhájenaTrvalý odkaz
http://hdl.handle.net/11012/25286Zdrojový dokument
DRAHOVZALOVÁ, K. Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.Kolekce
- 2008 [106]