• čeština
    • English
    • русский
  • русский 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta chemická
  • 2008
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Vliv stárnutí listů na obsah enzymu Rubisco

Influence of leaf age on the Rubisco content

Thumbnail
Открыть
final-thesis.pdf (1.835Mb)
review_8478.html (6.402Kb)
Автор
Matulková, Zuzana
Advisor
Hrstka, Miroslav
Referee
Zemanová, Jana
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
V bakalářské práci je popsán vliv stárnutí listů na obsah enzymu Rubisco u buku lesního rostoucího za normální a zvýšené atmosférické koncentrace oxidu uhličitého. Odběr vzorků probíhal na Experimentální ekologické stanici Ústavu systémové biologie a ekologie AVČR Bílý Kříž v Moravskoslezských Beskydech.Ke stanovení byly odebrány tři sady vzorků – první 22. 5. 2007, druhá 24. 7. 2007 a třetí pak 4. 9. 2007. Obsah enzymu Rubisco v listech byl stanoven metodou SDS-PAGE. U buků pěstovaných při zvýšené koncentraci oxidu uhličitého došlo v průběhu vegetačního období k aklimační depresi obsahu enzymu Rubisco. Naopak u buků rostoucích za normální koncentrace oxidu uhličitého se obsah enzymu Rubisco v listech zvyšoval.
 
The bachelor’s thesis describes the influence of leaf senescence on the Rubisco enzyme content in Fagus sylvatica, grown both in normal and elevated athmospheric carbon dioxide concentration. Tha samples were collected at the Station of experimental ecology, Institute of systems biology and ecology, Academy of Sciences of the Czech Republic, White Cross in Moravian-Silesian Beskydy. To specify the determination three series of samples were taken in following order - the first one on 22nd May 2007, the second one on 24th July 2007, and the third one then on 4th September 2007.The Rubisco enzyme content in leafs was measured by the SDS-PAGE method. In Fagus species grown in elevated carbon dioxide concentration we observed the depression of Rubisco enzyme content during the vegetation period. Reversely in Fagus species grown in normal carbon dioxide concentration the Rubisco enzyme content was increasing.
 
Keywords
obsah Rubisco, stáří listů, stárnutí listů, sezónní změny, buk lesní, Rubisco content, leaf age, leaf senescence, seasonal changes, Fagus sylvatica
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Potravinářská chemie
Composition of Committee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen)
Date of defence
2008-06-25
Process of defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři.
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
URI
http://hdl.handle.net/11012/25320
Source
MATULKOVÁ, Z. Vliv stárnutí listů na obsah enzymu Rubisco [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Collections
  • 2008 [106]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Контакты | Отправить отзыв | Theme by @mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

ВойтиРегистрация

Статистика

Просмотр статистики использования

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Контакты | Отправить отзыв | Theme by @mire NV