Show simple item record

Preparation and stability of core-shell type organic micro- and nanoparticles

dc.contributor.advisorMárová, Ivanacs
dc.contributor.authorByrtusová, Danacs
dc.date.accessioned2019-04-04T05:28:19Z
dc.date.available2019-04-04T05:28:19Z
dc.date.created2014cs
dc.identifier.citationBYRTUSOVÁ, D. Příprava a stabilita organických mikro- a nanočástic typu core-shell [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2014.cs
dc.identifier.other68066cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/31386
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá možnostmi enkapsulace polyfenolů do organických mikro- a nanočástic typu core-shell. Teoretická část je zaměřená na polyfenolické látky, jejich biologické účinky a možnosti enkapsulace do různých typů částic. Experimentální část se zabývá zjištěním množství celkových polyfenolů, celkových a jednotlivých flavonoidů a anthokyanů v guaraně, ženšenu a goji. Extrakty z těchto vzorků byly enkapsulovány do lipidových a polysacharidových částic. Enkapsulační účinnost byla stanovena spektrofotometricky. Stabilita částic byla sledovaná pomocí dynamického rozptylu světla a zeta potenciálu. Částice byly vystaveny účinku modelových tělních tekutin a modelových potravin.cs
dc.description.abstractThis bachelor thesis is focused on possibilities of encapsulation polyphenolic compounds in core-shell type organic micro- and nanoparticles. The theoretical part is aimed at characterization of polyphenolic compounds, their biological effects and their possibilities of encapsulation into various types of particles. The experimental part deals with the content of polyphenolic compounds, flavonoids and anthocyanins in guarana, ginseng ang goji. Extracts from these samples were packed into liposomes and polysaccharide particles. Encapsulation´s effectiveness was determined spectrophotometrically. The stability of particles was monitored for size and stability by dynamic light scattering. The particles were exposed to the model body fluids and model food.en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemickács
dc.rightsStandardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezenícs
dc.subjectPolyfenolycs
dc.subjectflavonoidycs
dc.subjectanthokyanycs
dc.subjectenkapsulacecs
dc.subjectpolysacharidové částicecs
dc.subjectliposomycs
dc.subjectPolyphenolic compoundsen
dc.subjectflavonoidsen
dc.subjectanthocyaninsen
dc.subjectencapsulationen
dc.subjectpolysaccharide particlesen
dc.subjectliposomesen
dc.titlePříprava a stabilita organických mikro- a nanočástic typu core-shellcs
dc.title.alternativePreparation and stability of core-shell type organic micro- and nanoparticlesen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2014-06-16cs
dcterms.modified2014-06-20-08:12:41cs
thesis.disciplineChemie pro medicínské aplikacecs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. Centrum materiálového výzkumucs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid68066en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.04.01 01:06:13en
sync.item.modts2020.03.31 23:15:57en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta chemickács
dc.contributor.refereeBenešová, Pavlacs
dc.description.markAcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeeprof. Ing. Miloslav Pekař, CSc. (předseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D. (člen)cs
but.defencePekař – core – shell částice Veselý – stabilita enkapsulátu Zmeškal – stanovení enkapsulační účinnostics
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programChemie a chemické technologiecs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record