Vzduchotechnika restaurace
Air condition of the restaurant

Author
Advisor
Šikula, OndřejReferee
Gebauer, GünterGrade
AAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem vzduchotechnických systémů v zadaném objektu restaurace. Cílem práce bylo navrhnout systém klimatizace tak, aby bylo dosaženo optimálních mikroklimatických podmínek ve všech provozně rozdílných částech budovy, jako jsou kuchyně, restaurace, společenský sál nebo ubytovací apartmá. K tomu byly použity dostupné výpočetní programy a platné předpisy a normy. Pomocí počítačových simulací jsem posoudil stávající stav distribuce vzduchu části objektu a navrhnu její optimalizaci pro zkvalitnění vnitřního mikroklimatu. This thesis describes the creation of ventilation systems in the specified restaurant. The pur-pose of this investigation is to design the air conditioning system so as to create the optimal microclimate conditions in all operating parts of the building; such as a kitchen, restaurant, social hall or an apartment. I will use available computer software and adhere to the applica-ble regulations and standards. Using computer simulations, I will assess the current status of the air distribution in respective parts of the building and propose its optimization, which in turn will provide an optimal internal microclimate.
Keywords
Vzduchotechnika, nucené větrání, úprava vzduchu, zpětné získávání tepla, restaurace, optimalizace distribuce vzduchu, PMV, PPD, CFD, Air condition, forced ventilation, air treatment, heat recovery, restaurant, optimization of an air distribution, PMV, PPD, CFDLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Pozemní stavbyComposition of Committee
Date of defence
2014-06-19Process of defence
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/34934Source
KRÁL, T. Vzduchotechnika restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.Collections
- 2014 [790]