Show simple item record

Residential Complex in Brno - Komín

dc.contributor.advisorHavliš, Karelcs
dc.contributor.authorLichtnerová, Eliškacs
dc.date.accessioned2018-05-17T20:22:32Z
dc.date.available2018-05-17T20:22:32Z
dc.date.created2015cs
dc.identifier.citationLICHTNEROVÁ, E. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.cs
dc.identifier.other84890cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/38372
dc.description.abstractÚzemie, pojednávané je situované na okraji mesta Brna, Brno –Komín. V súčasnom čase má status mestskej časti, ktorá sa nachádza severozápadne od mesta Brna. Napriek svojej blízkej polohe k centru mesta si ráz pôvodného charakteru dediny či menšieho mestečka zachoval. Prínosom je najmä jeho blízke okolie krajiny zvažujúcej sa zo všetkých strán, kde sa nachádza. Dizajn urbanistického návrhu je založený na dvoch obytných častiach pozdĺž dvoch osí smerujúc zo juhu na sever. Tieto osy sa stávajú vodiacimi prvkami pre obytnú ulicu, z ktorej sú orientované všetky hlavné vstupy budov. Ulica sa vo výške rozdeľuje na dva prvky, výškovo rozdielne platformy, ktoré oddeľujú automobilovú dopravu od pešej. Hlavným cieľom návrhu bolo vytvorenie štruktúry obytných budov pre viacgeneračné bývanie. Vytvorenie základného priestorového rámca, v ktorom si môže daná rodina navrhnúť členenie izieb a tiež ich orientáciu. Následne konštrukčný systém, ktorý bol zvolený odpovedá nutnosti preklenutia veľkých priestorov s cieľom ponechať isté rozhodnutia na obyvateľovi.cs
dc.description.abstractThe given area is situated on the edge of Brno, Brno- Komín. Today, it is known as the town district that is located northwest from Brno. Despite its close connection with the city center, it still has the character of the original small town or even a village. The advantage of its surrounding area is mainly ist the natural forest coming in from surrounding sides of the valley in which it sits. The proposed urban design is based on two residential areas along axis coming from south to north direction. The axes are the base lines for residential street from which all the main entries of housing are located. The street divides into two levels, as it represents two distinct level platforms, where vehicles are divided from pedestrians. The aim was to create a housing structure for multigenerational families. To create a main room frame in which given family could decide about the plan of rooms as well as orientation. Hence the material structure was selected so one large room could be sheltered giving the opportunity for inhabitant input.en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta architekturycs
dc.rightsStandardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezenícs
dc.subjectBrno Komín Obytný súbor Viacgeneračné bývaniecs
dc.subjectBrno Komín Residetial housing Multigenerational livingen
dc.titleObytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíněcs
dc.title.alternativeResidential Complex in Brno - Komínen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2015-05-25cs
dcterms.modified2015-05-26-20:42:33cs
thesis.disciplineArchitekturacs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. Ústav navrhovánícs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid84890en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.03.30 12:58:15en
sync.item.modts2020.03.30 12:35:03en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta architekturycs
dc.contributor.refereeAdamková, Janacs
dc.description.markCcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeedoc. Ing. arch. Ľubica Vítková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. David Prudík (člen)cs
but.defencecs
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programArchitektura a urbanismuscs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record