Show simple item record

The dietary accessories to support of overweight reduction

dc.contributor.advisorVránová, Danacs
dc.contributor.authorKrabáč, Lubomírcs
dc.date.accessioned2019-05-17T13:27:21Z
dc.date.available2011-06-24cs
dc.date.created2008cs
dc.identifier.citationKRABÁČ, L. Potravní doplňky k podpoře snižování nadváhy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.cs
dc.identifier.other10129cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/5026
dc.description.abstractTato bakalářská práce pojednává o možnosti využití náhradních sladidel k redukci nadváhy a k léčbě cukrovky 2. typu. V experimentální části byl ověřen minimální vliv nízkoenergetického sladidla Extra-Linie od společnosti Favea, spol. s r.o. s účinnou složkou erythritolem na hladinu glukosy v krvi.cs
dc.description.abstractThis bachelor´s thesis deals with the possibility of using alternative sweeteners to reduce overweight and treat type 2 diabetes. In the experimental part of this thesis was verified the minimal effect of reduced calorie sweetener Extra-Linie from Favea Ltd. including erythritol on blood glucose concentration.en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemickács
dc.rightsPřístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/letcs
dc.subjectsacharidycs
dc.subjectobezitacs
dc.subjecterythritolcs
dc.subjectkoncentrace glukosy v krvics
dc.subjectsugarsen
dc.subjectobesityen
dc.subjecterythritolen
dc.subjectblood glucose concentrationen
dc.titlePotravní doplňky k podpoře snižování nadváhycs
dc.title.alternativeThe dietary accessories to support of overweight reductionen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2008-06-24cs
dcterms.modified2008-06-30-10:45:02cs
thesis.disciplinePotravinářská chemiecs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. Ústav chemie potravin a biotechnologiícs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid10129en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.04.01 06:14:50en
sync.item.modts2020.04.01 00:58:42en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta chemickács
dc.contributor.refereeVespalcová, Milenacs
dc.description.markAcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeeprof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen)cs
but.defence1. Student seznámil členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Student akceptoval všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděl v plné šíři. 4. Diskuse: doc. Márová: Jestliže testování probíhalo na lačno, nepozoroval jste u dobrovolníků po takové době výskyt hypoglykémie?cs
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programChemie a technologie potravincs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record