Now showing items 1-6 of 6

  • Charakterizace vybraných kmenů kvasinek z životního prostředí 

    Bečková, Alena
    Tato bakalářská práce se zabývá identifikací sbírkových kvasinek získaných z různých podmínek životního prostředí. Sbírkové kvasinky byly získány ze Sbírky kultur kvasinek CCY Chemického ústavu Slovenské akademie věd v ...
  • Identifikace probiotických bakterií v komplexních matricích potravin a potravinových doplňků 

    Cesnak, Filip
    Teoretická časť práce pojednáva o všeobecnej charakteristike probiotických baktérií, ich vplyvoch na zdravie človeka a technologických nárokoch kladených na probiotické baktérie. Ďalej práca pojednáva o aktuálnych metódach ...
  • Izolace kvasinek z vinice a jejich využití ve výrobě vína 

    Ždiniaková, Tereza
    Cieľom tejto bakalárskej práce bola izolácia a identifikácia kvasiniek získaných z bobúľ vínnej révy. Kvasinky pre identifikáciu pochádzali z bobúľ odrody bieleho vína Veltlínske zelené z vinice z okolia Milotic, okres ...
  • Kvasinky v procesu výroby vína 

    Horká, Daniela
    Tato bakalářská práce se zabývá sledováním vlivu kvasinek na proces výroby vína a na jeho konečné vlastnosti. Byla provedena izolace a identifikace kvasinek ve vzorku moštu odrůdy Veltlínské zelené s využitím základních ...
  • Rekombinantní probiotika 

    Surá, Tereza
    V teoretické části se pojednává o současném stavu a výzkumu rekombinantních probiotik, jejich využitelnosti v potravinářství a zdravotnictví. Dále se zabývá jejich příznivými účinky na zdraví jedince. Experimentální část ...
  • Využití metody PCR-HRM analýzy pro identifikaci bakterií v potravinách a doplňcích stravy 

    Šurková, Alice
    Teoretická část práce se věnuje potravinám a potravinovým doplňkům s obsahem mikroorganismů, především bakterií. Dále pojednává o metodách identifikace těchto bakterií, především o polymerázové řetězové reakci (PCR). ...