Prohlížení 2016 dle předmětu "PCR"
Zobrazují se záznamy 1-6 z 6
-
Charakterizace vybraných kmenů kvasinek z životního prostředí
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací sbírkových kvasinek získaných z různých podmínek životního prostředí. Sbírkové kvasinky byly získány ze Sbírky kultur kvasinek CCY Chemického ústavu Slovenské akademie věd v ... -
Identifikace probiotických bakterií v komplexních matricích potravin a potravinových doplňků
Teoretická časť práce pojednáva o všeobecnej charakteristike probiotických baktérií, ich vplyvoch na zdravie človeka a technologických nárokoch kladených na probiotické baktérie. Ďalej práca pojednáva o aktuálnych metódach ... -
Izolace kvasinek z vinice a jejich využití ve výrobě vína
Cieľom tejto bakalárskej práce bola izolácia a identifikácia kvasiniek získaných z bobúľ vínnej révy. Kvasinky pre identifikáciu pochádzali z bobúľ odrody bieleho vína Veltlínske zelené z vinice z okolia Milotic, okres ... -
Kvasinky v procesu výroby vína
Tato bakalářská práce se zabývá sledováním vlivu kvasinek na proces výroby vína a na jeho konečné vlastnosti. Byla provedena izolace a identifikace kvasinek ve vzorku moštu odrůdy Veltlínské zelené s využitím základních ... -
Rekombinantní probiotika
V teoretické části se pojednává o současném stavu a výzkumu rekombinantních probiotik, jejich využitelnosti v potravinářství a zdravotnictví. Dále se zabývá jejich příznivými účinky na zdraví jedince. Experimentální část ... -
Využití metody PCR-HRM analýzy pro identifikaci bakterií v potravinách a doplňcích stravy
Teoretická část práce se věnuje potravinám a potravinovým doplňkům s obsahem mikroorganismů, především bakterií. Dále pojednává o metodách identifikace těchto bakterií, především o polymerázové řetězové reakci (PCR). ...