Show simple item record

Recombinant probiotics

dc.contributor.advisorŠpanová, Alenacs
dc.contributor.authorSurá, Terezacs
dc.date.accessioned2019-04-03T22:48:10Z
dc.date.available2019-04-03T22:48:10Z
dc.date.created2016cs
dc.identifier.citationSURÁ, T. Rekombinantní probiotika [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.cs
dc.identifier.other89030cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/58874
dc.description.abstractV teoretické části se pojednává o současném stavu a výzkumu rekombinantních probiotik, jejich využitelnosti v potravinářství a zdravotnictví. Dále se zabývá jejich příznivými účinky na zdraví jedince. Experimentální část je zaměřena na identifikaci určitého bakteriálního kmene v probiotických doplňcích stravy. Z těchto výrobků byla izolována DNA pomocí magnetických mikročástic a následně analyzována pomocí polymerázové řetězové reakce.cs
dc.description.abstractTheoretical part of this thesis focuses on present state and research of recombinant probiotics and their use in food industry and health care. It also concentrates on their beneficial effects on the health of individuals. The experimental part focuses on the identification of specific bacterial strain in a probiotics food supplements. The DNA was isolated from these products by use of magnetic microparticles and obtained DNA was subsequently analysed through polymerase chain reaction.en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemickács
dc.rightsStandardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezenícs
dc.subjectprobiotikacs
dc.subjectrekombinantní technologiecs
dc.subjectizolace DNAcs
dc.subjectPCRcs
dc.subjectdoplňky stravycs
dc.subjectprobioticsen
dc.subjectrecombinant technologyen
dc.subjectDNA isolationen
dc.subjectPCRen
dc.subjectdietary supplementsen
dc.titleRekombinantní probiotikacs
dc.title.alternativeRecombinant probioticsen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2016-06-16cs
dcterms.modified2016-06-16-18:23:55cs
thesis.disciplineBiotechnologiecs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. Ústav chemie potravin a biotechnologiícs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid89030en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.03.30 14:59:16en
sync.item.modts2020.03.30 14:02:31en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta chemickács
dc.contributor.refereeRittich, Bohuslavcs
dc.description.markAcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeeprof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (předseda) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Obruča, Ph.D. (člen) RNDr. Renata Mikulíková, Ph.D. (člen)cs
but.defence1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse prof. Márová: Co jsou to rekombinantní probiotika ? Možnost průmyslového využití ?cs
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programChemie a technologie potravincs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record