Kvalita – podmínka konkurenceschopnosti
Quality – Condition of Competitiveness
Author
Advisor
Fiala, AloisReferee
Opočenská, HanaGrade
AAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou týkající se kvality – podmínky konkurenceschopnosti. V úvodních kapitolách jsou definovány klíčové pojmy s následnou charakteristikou výrobku. Další kapitoly jsou věnovány rozboru jednotlivých metod, technik a nástrojů pro zvýšení kvality, zejména směrům – Six Sigma a KAIZEN. V závěru práce je nastíněn možný budoucí vývoj v oblasti. This thesis deals with issues related to quality – a condition of competitiveness. The introductory chapters define key words and they are followed by a product characteristic. The next chapters are devoted to the analysis of the particular methods, techniques and tools for improving quality, especially the strategies - Six Sigma and KAIZEN. In conclusion the possible future development in the area is outlined.
Keywords
kvalita, konkurenceschopnost, KAIZEN, Six Sigma, Lean Six Sigma, quality, competitiveness, KAIZEN, Six Sigma, Lean Six SigmaLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Základy strojního inženýrstvíComposition of Committee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Andrš, Ph.D. (člen) Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)Date of defence
2016-06-21Process of defence
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/60034Source
POKORNÝ, Z. Kvalita – podmínka konkurenceschopnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.Collections
- 2016 [588]