• čeština
    • English
    • русский
    • Deutsch
    • français
    • polski
    • українська
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
    • Deutsch
    • français
    • polski
    • українська
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta informačních technologií
  • 2015
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta informačních technologií
  • 2015
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Aplikace pro hodnocení kvality pokrmů na iOS

Application for Food Quality Rating for iOS

Thumbnail
View/Open
Posudek-Oponent prace-16040_o.pdf (88.85Kb)
Posudek-Vedouci prace-16040_v.pdf (85.80Kb)
review_88437.html (1.440Kb)
final-thesis.pdf (8.343Mb)
Author
Bobák, Petr
Advisor
Beran, Vítězslav
Referee
Herout, Adam
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
V této práci se zabývám tvorbou aplikace pro mobilní platformu iOS, která je součástí studentského projektu zabývajícího se hodnocením kvality pokrmů ve stravovacích zařízeních. Popisuji cestu aplikace od návrhu přes implementaci uživatelského rozhraní a aplikační logiky až po závěrečné testování na skupině uživatelů. Předně se zabývám návrhem rozhraní a jeho testováním. Při návrhu a vývoji jsem postupoval podle metodiky prototypování, se kterou čtenáře také seznamuji. Výsledná aplikace mimo jiné poskytuje uživateli efektivní přístup k hodnocení a komentářům jednotlivých pokrmů, dále je umožňuje vytvářet, hodnotit, komentovat či přidávat další užitečné informace. Uživatelské rozhraní respektuje prostředí a situaci tak, aby byl uživatel co nejméně zatížen a zdržován aktivním používáním aplikace. Čtenáři tato práce přináší aktuální pohled na vývoj mobilních aplikací, jejichž trh v posledních letech prudce roste.
 
In this thesis I deal with development of mobile application for iOS platform which is part of ''food quality rating in catering facilities'' student project. I am describing a journey starting from interface design through implementation details about user interface and application logic to final evaluation of this application. Design of interface and evaluating is my main point of interest. I have followed prototyping methodology throughout the development with which I also acquaint the reader. User can effectively get access to rating and comments of dishes with this application. It is also possible to create, rate, comment and add useful information about the dish. User interface respects environment and situation in that way the user is not distracted and disturbed when using the application actively. The thesis brings to the reader current view of the development of mobile applications whose market has grown in recent years rapidly.
 
Keywords
Apple, Cocoa Touch, Interface Builder, iOS, iPhone, polohové služby, notifikace, pokrm, Objective-C 2.0, Storyboard, testování, uživatelské rozhraní, Xcode, Apple, Cocoa Touch, dish, evaluating, Interface Builder, iOS, iPhone, location services, notifications, Objective-C 2.0, Storyboard, user interface, Xcode
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Informační technologie
Composition of Committee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of defence
2015-06-17
Process of defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Lze vyhledat restaurace v okolí jiného bodu, než je momentální pozice? Toto může být velice časté užití (plánuji k večeru někde být a hledám podnik, kam se pak uchýlit). K čemu slouží graf návštěvnosti (Obr 3.7 vpravo dole), když nemá popsanou svislou osu? Odečítat jednotlivé hodnoty dotyky a z nich si rozsah osy rekonstruovat je nepohodlné (NB když prst při dotyku zakrývá miniaturní číslovku).
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/64121
Source
BOBÁK, P. Aplikace pro hodnocení kvality pokrmů na iOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Collections
  • 2015 [295]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV