Now showing items 1-3 of 3

  • Charakterizace účinnosti izolačních postupů vonných látek z rostlin 

    Stávková, Markéta
    Diplomová práce je zaměřena na izolaci vonných látek přírodního původu destilací vodní parou, ultrazvukovou extrakcí, mikrovlnnou extrakcí a tlakovou extrakcí rozpouštědlem. Získané extrakty byly charakterizovány pomocí ...
  • Sledování oxidační stability výrobků ze skořápkových plodů 

    Krňávková, Martina
    Diplomová práce se věnuje problematice sledování oxidační stability výrobků, olejů a másel, ze skořápkových plodů. Teoretická část se zabývá tématem skořápkových plodů, jejich vlastnostmi, složením, které úzce souvisí s ...
  • Změny obsahu mastných kyselin během výroby modelového sýra 

    Janoušková, Kateřina
    Práce se zabývá identifikací a kvantifikací volných a vázaných mastných kyselin v modelových vzorcích sýra typu Moravský bochník, které byly vyrobeny na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně standardním technologickým postupem. ...