Návrh na zlepšení ekonomické situace podniku s využitím analýzy bodu zvratu
Proposition for Improvement of Economic Situation with Use of Analysis of Break Even Point
Author
Advisor
Škapa, StanislavReferee
MSc, Ngoc Chau Pham,Grade
CAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou nákladů v podniku a návrhem na její zlepšení pomocí bodu zvratu. První část této práce je zaměřena na definici bodu zvratu a jeho vyčíslení. Druhá část práce je zaměřena na realizaci Break even point analýzy v podniku. Výsledky této analýzy pak slouží jako podklad pro nalezení doporučení v oblasti snižování nákladů. Bachelor thesis analyzes the company's costs and its proposals for improvement using a breaking even point. First part of this thesis is focused on BEP definition and its enumeration. Second part is focused on realization of break even point analysis of company. Results of this analysis are used as a basis for finding recommendations for reducing costs.
Keywords
Bod zvratu, variabilní náklady, fixní náklady, tržby, korelační a regresní analýza, Break even point, variable costs, fixed cost, revenues, correlation and regression analysisLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Ekonomika podnikuComposition of Committee
doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) Ing. Mihalisko Marek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)Date of defence
2017-06-19Process of defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeno. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.: Probírala jste možnosti implementace vašich návrhů s managementem restaurace, případně existuje už nějaký časový hramonogram realizace? Zodpovězeno. Ing. Lenka Smolíková, Ph.D.: Upřesněte navrhovaný způsob dovozu surovin z Vietnamu. Týká se tento váš návrh i masa? Neuvažovala jste v rámci návrhů o možnosti rozvozu jídla nebo rozšíření nabídky? Zodpovězeno. Ing. Marek Mihalisko, Ph.D.: Jak koresponduje váš návrh snížit počet zaměstnanců z 5 na 3 s návrhem snížení nákladů na zaměstnance o 10 %? Upřesněte změny, které v souvislosti se zaměstnanci navrhujete. Zodpovězeno.Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/67769Source
VU, T. Návrh na zlepšení ekonomické situace podniku s využitím analýzy bodu zvratu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.Collections
- 2017 [434]