• čeština
    • English
    • русский
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta podnikatelská
  • 2017
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta podnikatelská
  • 2017
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Návrh na zlepšení ekonomické situace podniku s využitím analýzy bodu zvratu

Proposition for Improvement of Economic Situation with Use of Analysis of Break Even Point

Thumbnail
View/Open
final-thesis.pdf (1.778Mb)
review_103458.html (7.085Kb)
Author
Vu, Thi Thanh
Advisor
Škapa, Stanislav
Referee
MSc, Ngoc Chau Pham,
Grade
C
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou nákladů v podniku a návrhem na její zlepšení pomocí bodu zvratu. První část této práce je zaměřena na definici bodu zvratu a jeho vyčíslení. Druhá část práce je zaměřena na realizaci Break even point analýzy v podniku. Výsledky této analýzy pak slouží jako podklad pro nalezení doporučení v oblasti snižování nákladů.
 
Bachelor thesis analyzes the company's costs and its proposals for improvement using a breaking even point. First part of this thesis is focused on BEP definition and its enumeration. Second part is focused on realization of break even point analysis of company. Results of this analysis are used as a basis for finding recommendations for reducing costs.
 
Keywords
Bod zvratu, variabilní náklady, fixní náklady, tržby, korelační a regresní analýza, Break even point, variable costs, fixed cost, revenues, correlation and regression analysis
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Ekonomika podniku
Composition of Committee
doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) Ing. Mihalisko Marek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of defence
2017-06-19
Process of defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeno. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.: Probírala jste možnosti implementace vašich návrhů s managementem restaurace, případně existuje už nějaký časový hramonogram realizace? Zodpovězeno. Ing. Lenka Smolíková, Ph.D.: Upřesněte navrhovaný způsob dovozu surovin z Vietnamu. Týká se tento váš návrh i masa? Neuvažovala jste v rámci návrhů o možnosti rozvozu jídla nebo rozšíření nabídky? Zodpovězeno. Ing. Marek Mihalisko, Ph.D.: Jak koresponduje váš návrh snížit počet zaměstnanců z 5 na 3 s návrhem snížení nákladů na zaměstnance o 10 %? Upřesněte změny, které v souvislosti se zaměstnanci navrhujete. Zodpovězeno.
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/67769
Source
VU, T. Návrh na zlepšení ekonomické situace podniku s využitím analýzy bodu zvratu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Collections
  • 2017 [434]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV