Vývoj a vlastnosti historické zdící malty
Development and Propertied of Historic Masonry Mortar

Author
Advisor
Fridrichová, MarcelaReferee
Kulísek, KarelGrade
AAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalářská práce se zabývá vývojem a vlastnostmi historické malty, zejména pak vápenným maltám a jejich modifikaci pomocí pucolánů. U receptur navržených v experimentální části je pro modifikaci použit metakaolin. Technologické a aplikační vlastnosti malt vyrobených z těchto receptur jsou pak srovnávány s komerční maltou SCHWENK TM 5, která je modifikována suevitským trasem. This bachelor’s thesis deals with development and propertied of historic masonry mortar, especially lime mortars and their modifications using pozzolan. In the recipe developed in the experimental part, metakaolin is used for the modification. The technological and application properties of mortars made from these formulations are then compared with the commercial mortar SCHWENK TM 5, which is modified by the suevite trass.
Keywords
Historická zdicí malta, malta, pucolán, vápno, metakaolin, tras, historizující malta., Historic masonry mortar, mortar, pozzolan, lime, metakaolin, trass, historicizing mortar.Language
čeština (Czech)Study brunch
Stavebně materiálové inženýrstvíComposition of Committee
Date of defence
2017-06-12Process of defence
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/68611Source
LIŠOVSKÝ, M. Vývoj a vlastnosti historické zdící malty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.Collections
- 2017 [620]