Show simple item record

Family house

dc.contributor.advisorBrukner, Bohuslavcs
dc.contributor.authorMlejnek, Lukášcs
dc.date.accessioned2017-06-28T17:55:05Z
dc.date.available2017-06-28T17:55:05Z
dc.date.created2017cs
dc.identifier.citationMLEJNEK, L. Rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.cs
dc.identifier.other105170cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/69135
dc.description.abstractV projektu bakalářské práce je řešena novostavba částečně podsklepeného, dvoupodlažního rodinného domu s vegetační střechou. Určeného pro čtyř až pětičlennou rodinu. Rodinný dům je navržen jako přírodně šetrný a podle energetické obálky budovy spadá do kategorie B – velmi úsporný. V přízemí se nacházejí pobytové místnosti, v 2.NP je klidová část a v suterénu jsou umístěny technické místnosti. Svislé konstrukce suterénu tvoří tvarovky ztraceného bednění, ostatní svislé konstrukce jsou provedeny z vápenopískového zdiva VAPIS. Obvodový plášť je zateplen tepelnou izolací z dřevovláknitých desek systému UDIRECO. Vodorovné konstrukce jsou provedeny ze systému POROTHERM. Schodiště je z železobetonu. Nad objektem se nachází extenzivní zelená střecha. Nad přilehlou garáží je pochůzná polointenznivní vegetační střecha s posezením, přístupná z chodby v 2.NP.cs
dc.description.abstractMy bachelor’s thesis project deals with a two-storey detached house with a vegetation roof. The house is designed as a new building with a basement stretching beneath a part of the ground floor. The house is intended for a family of four or five members and it is designed as eco-friendly. As regards its classification according toits energy envelope’sparameters, it falls into category B – very energy-efficient. The ground floor has rooms intended foreveryday life of a family, the first floor (i. e. 2nd above-ground floor) is designed as a rest zone and finally, the basement houses the technical rooms.Vertical structures used for the construction of the basement should be made of lost formwork blocks while the remaining vertical structures are designed to be made using the VAPIS lime-sand masonry system. The exterior building shell is to be insulated with the UDIRECO wood-fibre boards. Horizontal structures are to be made of the POROTHERM system. The staircase is planned to be made of reinforced concrete. The house is to be covered with an extensive green roof. The adjoining garage should have a semi-intensive vegetation rooftop terrace, accessible from the hall on the 1stfloor (i. e. 2nd above-ground floor).en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta stavebnícs
dc.rightsStandardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezenícs
dc.subjectVegetační střechacs
dc.subjectzelená střechacs
dc.subjectrodinný důmcs
dc.subjectgarážcs
dc.subjectvápenopískové zdivocs
dc.subjectdřevovláknitá izolacecs
dc.subjectschodiště.cs
dc.subjectVegetation roofen
dc.subjectgreen roofen
dc.subjectdetached houseen
dc.subjectgarageen
dc.subjectlime-sand masonryen
dc.subjectwood-fibre insulationen
dc.subjectstaircaseen
dc.titleRodinný důmcs
dc.title.alternativeFamily houseen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2017-06-12cs
dcterms.extent0.64 MBcs
dcterms.mediumapplication/pdfen
dcterms.modified2017-06-27-16:52:22cs
thesis.disciplinePozemní stavbycs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. Ústav pozemního stavitelstvícs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid105170en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.03.30 13:14:14en
sync.item.modts2020.03.30 12:35:16en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta stavebnícs
dc.contributor.refereeKrál, Jakubcs
dc.description.markAcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeecs
but.defencecs
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programStavební inženýrstvícs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record