Show simple item record

The Students themselves - Student Center Poříčí

dc.contributor.advisorSochor, Jancs
dc.contributor.authorPetrušková, Luciecs
dc.date.accessioned2019-04-03T22:27:43Z
dc.date.available2019-04-03T22:27:43Z
dc.date.created2011cs
dc.identifier.citationPETRUŠKOVÁ, L. Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.cs
dc.identifier.other39711cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/698
dc.description.abstractPředmětem návrhu je budova studentského centra, které se nachází poblíž centra města na křížení významné radiály ulice Vídeňské a nábřeží. Jeho kompaktní hmota uzavírá blok zástavby. V parteru je situována jídelna, nad níž je šest obytných podlaží. Zde jsou jednotky organizovány kolem centrálního atria, které vytváří kontinuální společenský prostor tvořený galeriemi, platformami, schodišti a prostory s lodžiemi. Výrazné barevné řešení akcentuje nároží a odlišuje jednotlivá podlaží.cs
dc.description.abstractThe design proposes a student centre, situated near the city centre on a junction of a major radial street Videnska and the embankment. Its compact volume completes a block of built-up area. There is a canteen on the ground floor, while the upper six floors contain student housing. Its living units are organized around a central atrium that makes up a continuous social space consisting of galleries, platforms, stairways and rooms with loggias. The expressive use of colours emphasizes the corner and distinguishes each floor from the others.en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta architekturycs
dc.rightsStandardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezenícs
dc.subjectstudentské bydlenícs
dc.subjectmenzacs
dc.subjectatriumcs
dc.subjectnárožícs
dc.subjectnábřežícs
dc.subjectstudent livingen
dc.subjectcanteenen
dc.subjectatriumen
dc.subjectcorneren
dc.subjectembankmenten
dc.titleStudenti sobě - Studentské centrum Poříčícs
dc.title.alternativeThe Students themselves - Student Center Poříčíen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2011-05-24cs
dcterms.modified2011-05-26-09:18:40cs
thesis.disciplineArchitekturacs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. Ústav navrhování II.cs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid39711en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.03.30 23:00:54en
sync.item.modts2020.03.30 20:56:36en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta architekturycs
dc.contributor.refereePecka, Lukášcs
dc.description.markAcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeeIng. arch. Marek Štěpán (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen)cs
but.defenceStudentka představila svou práci a reagovala na podněty a připomínky oponenta a vedoucího práce.cs
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programArchitektura a urbanismuscs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record