Show simple item record

Production of wine focused on differences in production of "bio" and ordinary wine

dc.contributor.advisorVitoulová, Evacs
dc.contributor.authorKubicová, Lenkacs
dc.date.accessioned2019-05-17T13:26:50Z
dc.date.available2019-05-17T13:26:50Z
dc.date.created2009cs
dc.identifier.citationKUBICOVÁ, L. Výroba vína se zaměřením na rozdíly v produkci "bio" vína a vína připravovaného běžnou cestou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.cs
dc.identifier.other18869cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11012/7245
dc.description.abstractBakalářská práce stručně popisuje technologii výroby bílého, červeného a růžového vína. Je zaměřena na bioprodukci vína, která je v současné době na vzestupu. Zahrnuje hlavní zásady a ochranné opatření ekologického zemědělství. Popisuje rozdíly v pěstování a technologii bio vína a vína připravovaného běžným způsobem. Popisuje choroby vína a napadení vína škůdci a ochranu proti nim v bio a nebio produkci. Také se zabývá rozdílem v organoleptických vlastnostech mezi těmito víny.cs
dc.description.abstractBachelor work shortly describes technology of white, red and rose wine production. Attention is attracted on increase of organic wine production. Describes the main rules and protection of organic farming, differences between production of organic wine and wine produced in conventional way. This work deals with illnesses, pests and protection of organic and non-organic production. It also mentions the differences in organoleptic character.en
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemickács
dc.rightsStandardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezenícs
dc.subjectvínocs
dc.subjecttechnologiecs
dc.subjectanalýzacs
dc.subjectbiocs
dc.subjectkvalitacs
dc.subjectwineen
dc.subjecttechnologyen
dc.subjectanalysisen
dc.subjectbioen
dc.subjectqualityen
dc.titleVýroba vína se zaměřením na rozdíly v produkci "bio" vína a vína připravovaného běžnou cestoucs
dc.title.alternativeProduction of wine focused on differences in production of "bio" and ordinary wineen
dc.typeTextcs
dcterms.dateAccepted2009-06-23cs
dcterms.modified2009-07-22-11:45:04cs
thesis.disciplinePotravinářská chemiecs
thesis.grantorVysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. Ústav chemie potravin a biotechnologiícs
thesis.levelBakalářskýcs
thesis.nameBc.cs
sync.item.dbid18869en
sync.item.dbtypeZPen
sync.item.insts2020.04.01 06:15:20en
sync.item.modts2020.04.01 01:02:18en
eprints.affiliatedInstitution.facultyFakulta chemickács
dc.contributor.refereeHrstka, Miroslavcs
dc.description.markAcs
dc.type.driverbachelorThesisen
dc.type.evskpbakalářská prácecs
but.committeeprof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Jolana Karovičová, Ph.D. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen)cs
but.defence1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. 4. Diskuse: doc. Márová: Proč se nesmí v ekologické výrobě vína používat enzymy? doc. Světlík: Kolik stojí biovíno? Je odrůda Kofranka, kterou uvádíte v bakalářské práci odsouhlasená pro pěstování?cs
but.resultpráce byla úspěšně obhájenacs
but.programChemie a technologie potravincs
but.jazykčeština (Czech)


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record