KORDÍK, P. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Výrazným povahovým rysem studenta, který se projevoval v průběhu práce a který lze rovněž vystopovat v prezentovaném výsledném řešení, je určitá ambicióznost, záměr vepsat do řešeného území sebe sama. Je ovšem třeba říci, že se tato snaha projevuje většinou kultivovaně a přináší výsledky s vysokým stupněm propracovanosti, navíc podložené základní filozofií navrhované koncepce. Výsledkem práce je celkově zdařilý a propracovaný návrh s profesionální úrovní grafické prezentace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 100 Student jednoznačně prokázal tvůrčí schopnosti nezbytné pro koncepčního pracovníka
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Jedná se o velmi zdařilý, promyšlený a propracovaný návrh, ,jasně prokazující připravenost studenta postoupit do dalšího stupně odborné přípravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A velmi sofistikovaný urbanistický koncept, zdařile reagující na realitu řešeného území. Autor vědomě pracuje s hlavními provozními ale také kompozičními osami prostoru
Architektonické řešení A zajímavý a nápaditý architektonický koncept, hmotově i prostorově vhodně začleněný do kontextu okolní zástavby
Provozní řešení A čisté, jasné, logické, funkční a nápadité. Jednotlivé dispozice podlaží vykazují vysoký stupeň promyšlenosti a invence zároveň. Drobnou formální chybou je otáčení dispozic na jednotlivých výkresech podlaží, což poněkud znesnadňuje čitelnost a srozumitelnost. 2.PP –mimo půdorys podlaží se objevují sloupy – buď zapomenuté z jiného podlaží, nebo symbolizující piloty. 1.NP – nesrozumitelně označené rampy, nejasný koncept řešení vjezdů a výjezdů.
Technicko konstrukční řešení A adekvátní celkovému konceptu, funkční a promyšlené. Válcovité těleso má v jednotlivých podlažích štěrbinovitá pásová okna, ta ovšem nejsou vyznačena v půdorysných schematech.
Formální úroveň A nadstandardní grafické zpracování, adjustace velmi zdařile prezentující záměry autora
Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 66162