FIC, P. Výroba pastorku objemovým tvářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kopřiva, Miloslav

Diplomant svou práci vypracoval v požadovaném rozsahu. Diplomní úkol řešil svědomitě a byl iniciativní při řešení zadané problematiky. V literární části diplomant zpracoval teoretické podklady ve vazbě na řešený úkol v odpovídajícím rozsahu a kvalitě. Správně analyzoval možnosti výroby různými technologiemi z nichž zvolil optimální pro výrobu výkovku. Navrženou technologii student vhodně ověřil počítačovou simulací řešeného problému. Diplomní práce je podložena technologickými výpočtu v odpovídajícím rozsahu s patřičnou vypovídací hodnotou. Konstrukční část práce je zpracována pečlivě a je také podložena výpočtovou částí. Svou diplomní práci student doložil ekonomickým vyhodnocením řešené problematiky se zaměřením na vyhodnocení zvolené technologie. V závěru práce diplomant správně navrhl případná opatření pro kování zadané součásti. Zpracováním tohoto diplomního úkolu student dokázal, že rozumí řešené problematice a umí řešit konkrétní úkoly na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Štroner, Marek

Autor v dané práci Výroba pastorku objemovým tvářením splnil požadavky a cíle zadání. V celkovém hodnocení lze říci, že daná práce je obsahově kompletní a nevyskytují se v ní významnější chyby. Co je možno vytknout jsou bibliografické citace, které neodpovídají současným normám. Dále to jsou drobné formální chyby (např. str.16 popis obr.1.5 ne obr. 2.5, str.16 obr. 1.6 ne obr. 2.18), dále pak str. 17 štíhlostní poměr ve vzorci bez indexu, str. 24 je špatně uveden vzorec práce pro kruhový výkovek Ak, str. 43 do vzorce (3.7) není dosazováno v SI jednotkách, str. 24 a str. 44 v textu nejsou mezi vzorci psány značky jako dolní index. Pochválit lze konstrukční dokumentaci, připomínka k výkresu PASTOREK d140, č.v. DP2012-01 by měl mít střední aritmetickou úchylku drsnosti povrchu napsanou v popisovém poli a to tak, že převládající drsnost by byla vypsána a ostatní drsnosti se neuvádějí, napíše se drsnost obecně do závorky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 50681