DOLEŽAL, J. Minimalizace vlivu rušení na bezdrátovou síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Škorpil, Vladislav

Diplomant se věnoval možnostem optimalizace přenosu v bezdrátové síti především z pohledu omezování vlivů rušení. Uvedl typy standardů pro bezdrátové sítě, provedl porovnání, uvedl jejich výhody a nevýhody. Rozebral vliv rušení na bezdrátovou síť. V konkrétně zvolené existující realizaci rušení provedl dukladna a vyborne popsana praktická měření a testování. V teto casti je jeho prace nejkvalitnejsi. Na podkladě získaných poznatků vliv rušení na bezdrátovou síť minimalizoval. Jednotlivá rušení podrobil, i kdyz ponekud povrchne, diskusi, uvedl běžné i pokročilé možnosti minimalizace vlivu. Navrhl zlepšení kvality přenášeného signálu, síť s ohledem na dnešní možnosti optimalizoval. Vliv rušení simuloval ve vhodném simulačním programu, pouzil OPNET Připravil vyborne podklady využitelné ve výuce. Uvedl podrobne předpoklady dalšího vývoje bezdrátových sítí s orientací na zefektivnění přenosu. Jedine, co lze praci vytknout je horsi graficka uprava, zejmena pri porovnani s ostatnimi pracemi a za dnesnich moznosti vypocetni techniky. Odvedena prace a predlozeny material plne odpovidaji pozadavkum na diplomovou praci a praci doporucuji k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50 Zadani bylo splneno bez zavad.
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20 Aktivita, pripravenost a navrhy reseni byly prikladne.
Formální zpracování práce C 14/20 Dnesni moznosti techniky dovoluji kvalitnenjsi formalni zpracovani.
Využití literatury B 8/10 Uvedenu ma pouze doporucenou literaturu, nikoliv pouzitou. Jde vsak pouze o terminologicky nedostek, nebot se na doporucenou literaturu odvolava.
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Kyselák, Martin

Diplomová práce obsahuje ucelenou studii vyhodnocení rušení bezdrátových sítí.Student se zabývá teoreticky i prakticky všemi současnými bezdrátovými standardy, v souladu se zadáním, z kategorie low cost. Práce je doplněna zpřehledňujícími obrázky a síťovými typologiemi užitými při simulacích a výpočtech. V závěru jsou uvedeny velmi přínosné výsledky, kterými se diplomová práce stává velmi použitelnou v praxi a při návrhu bezdrátové sítě. Zadání bylo splněno bez výhradně, práci hodnotím jako velmi zdařilou a navrhuji hodnocení Výborně (91 bodů).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 14319