ŠPICAROVÁ, K. Využití controllingu v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Diplomová práce se zaměřuje na využití controllingu ve společnosti Honeywell s.r.o. Studentka Kateřina Špicarová posoudila dosavadní stav controllingu se zaměřením na plánování a analýzu odchylek. Na základě této analýzy studentka následně navrhla opatření k řešení nejvíce problematických oblastí. Nosnou část návrhové části tvoří návrh na automatizaci procesu plánování zahrnující identifikaci kritérií úspěchu, podmínky a omezení automatizace a vyčíslení souvisejících nákladů. Diplomová práce je vypracována na velmi dobré úrovni, a proto ji doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Hlavním tématem diplomové práce studentky Kateřina Špicarové bylo využití controllingu v podniku. Práce byla zpracována v souladu se zadaním. V teoretické části nastínila vhled do problemtiky, na kterou dále navázala v praktické části. Studentka popsala fungování controlního systému plánování a provedla absolutní a relativní analýzu odchylek. V návrhové části studentka věnovala největší pozornost implementaci systému, jehož cílem je automatizace plánování a eliminace odchylek. Diplomová práce splňuje obsahově i formálně veškeré náležitosti, a proto ji doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 135050