PĚNČÍKOVÁ, K. Vývoj cen bytů v malých obcích blízko velkých měst v období pandemie COVID-19 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Klika, Pavel

Studentka splnila cíle práce uvedené v zadání. V práci provedla zpracování rozsáhlé databáze prodejů bytů. Tato databáze byla statisticky vyhodnocena a byla hodnocena závislost ceny bytu na počtu nakažených osob nemocí COVID-19. Studentka prokázala jak znalost řešené problematiky a znalost použitých metod, tak schopnost vyhledání zdrojů a orientaci v nich. Oceňuji celkové vyhodnocení práce a celkový přístup k hodnocení zadané problematiky. Zároveň hodnotím i svědomitý přístup k vypracování práce. Celkově hodnotím práci jako výbornou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Brandejs, David

Požadovaného cíle uvedeného v zadání bylo dosaženo, práce je zpracována precizně a v dostatečném rozsahu, bylo využito vhodných podkladů a metod k řešení. Autorka se danou problematikou zabývala komplexně, je zřejmé, že dané problematice porozuměla. Při vypracování práce bylo použito statistické vyhodnocení, autorka prokázala schopnost zorientovat se v odborné literatuře a použitých metodách. Rozsah práce je velký, přesto jsou výsledy prezentovány přehledně a vhodnost použitých metod je okomentována. Práce je vypracována svědomitě, adekvátně zvolenými metodami.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Zvolený přístup k řešení cíle je optimální.
Úplnost vypracování A Diplomantka postupovala v souladu se zadáním a splnila veškeré cíle diplomové práce.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Autorka postupovala systematicky vzhledem k rozsahu zkoumaných lokalit. Zejména hodnotím množství zpracovaných vstupních databází a základních údajů, se kterými pracovala.
Obtížnost a správnost řešení A Téma práce bylo obtížné, náročné na shromáždění a vyhodnocení dat.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Přínos spatřuji zejména v rozsálosti a komplexnosti řešené práce, která vychází ze skutečných údajů. Pro skutečné využití by autorka musela zpracovat rozsáhlou studii, na kterou ovšem neměla dostatečný časový prostor.
Odborná jazyková úroveň A Po odborné stránce nelze diplomové práci nic vytknout.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Písemná a grafická úprava je na požadované úrovni, tabulky a grafy jsou přehledné, dostatečně popsané.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135623