MALÝ, M. VBA aplikace pro zpracování a reportování dat organizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Dydowicz, Petr

Cílem práce bylo vytvořit prostředí pro zpracování registračních informací pro účely organizace Esportovní studentská asociace z.s. V analytické části student představuje společnost, pro kterou aplikaci vyvíjí, definuje požadavky společnosti na funkční aplikaci, následně provádí analýzu ICT infrastruktury. Analyzuje společnost metodami SLEPT, Porterovou analýzou 5F, McKinseyho analýzou 7S a nakonec SWOT metodou. Rovněž bere v úvahu jiné, alternativní možnosti realizace projektu, tyto vyhodnocuje z pohledu kladů a záporů jednotlivých alternativ a stanovuje optimální realizaci projektu v podobě vlastního návrhu a řešení. V návrhové části, která je postavena na vlastním řešení, se zabývá základní funkcionalitou aplikace, představuje datový model, na kterém je aplikace založena. Funkcionality jsou kromě slovního popisu zobrazeny některými prvky z oblasti funkčního modelování, podpořeny snímky obrazovek aplikace. V závěru kapitoly představuje ekonomické zhodnocení a přínos práce. Přestože je v ekonomickém zhodnocení aplikace darovaná organizaci, doporučoval bych vyčíslit náklady na vývoj a realizaci aplikace, tak aby bylo patrné, jakého úsilí (časového i finančního) bylo vynaloženo k realizaci projektu. Práce je až na drobné obsahové nedostatky použitelná, u konkrétní společnosti je prakticky uplatnitelná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Čubík,, Jakub

Práce obsahuje několik stylistických chyb (mezery, zarovnání, chybějící popisky, překlepy). Doporučená literatura by měla být vhodně zvolena, aby byla obsažena v použitých zdrojích. Zdroj ve formě vlastní tvorby není vhodný (zdroj má sloužit pro určení cizího obsahu zbytek se předpokládá jako vlastní). Závěr by mohl obsahovat věcné výsledky a jejich využití. Téma je vhodně zvoleno, autor se vyzná v problematice a efektivita analýz vychází z dobré znalosti prostředí. Většina práce je popisná, část praktická je snížena na popis aplikace, práce je prakticky přínosná právě kvůli implementaci aplikace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 135321