JURÍK, P. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Fojtů, Kateřina

Finanční analýza vybraného podniku je téma běžné. Pro řešení lze využít běžně známé postupy, autor nevyužívá alternativní řešení. Teoretické znalosti nejsou zpracováním práce rozšířeny, jde pouze o praktickou aplikaci. Student aktivně pracoval v průběhu obou semestrů, pravidelně konzultoval a dodržoval termíny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Mádrová, Lenka

Problematika finančních analýz je velmi častým tématem kvalifikačních prací. Autor pracoval s vhodnými literárními zdroji, zvolil poměrně rozsáhlou metodiku a použil pro zhodnocení finanční situace vybraného podniku dostačující elementární metody finanční analýzy. Přínos autora spatřuji v propojení finančních analýz se strategickými. Je potřeba také konstatovat, že zpracování výsledků práce je poznamenáno chybějícími praktickými zkušenostmi autora, což mu neumožnilo vyvodit závěry z provedených analýz s pohledem na možné příčiny zjištěných hodnot jednotlivých ukazatelů. Technicky byly použity správné nástroje, dosazena správná data, ale například zjištěné problémy si zasloužily bližšího zkoumání, proč k nim došlo. Komentáře k výsledkům jsou tedy spíše obecného rázu, například že se hodnoty zvýšily či snížily, bez snahy o hledání důvodu, proč k tomu došlo. Naopak návrhová část je velmi zdařilá. Celkově je práce na dobré úrovni a odpovídá standardu bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 127286