SVOZÍLEK, M. Serverová aplikace pro distribuované výpočty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kovář, Jiří

Předkládaná práce se zabývá serverovou aplikací pro distribuované výpočty. Dobře vypracovaná první rešeršní část dala studentovi dostatečné podklady pro návrh a realizaci úkolu. Nad zadání práce student navrhl i klientskou aplikaci pro distribuované výpočty. Celkovou kvalitu práce snižuje pouze méně kvalitní grafické zpracování. Celkově zadání práce považuji za splněné a hodnotím celkově velmi dobře / B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Andrš, Ondřej

Předložená práce se zabývá návrhem serverové aplikace pro distribuované systémy. V rešeršní části práce je velké množství diskutabilních závěrů autora bez patřičného podložení z jiných zdrojů. Velká část prezentované rešerše je provedena na jiné téma, než je stanoveno v zadání práce. Jednotlivé kapitoly rešerše na sebe pouze volně navazují bez jasné souvislosti. Popis praktické části práce je jen na 11-ti stránkách dle názvu kapitoly, z toho se jenom 7 stran týká návrhu aplikace, což považuji za nedostatečné! Autor dále neuvádí, co se má vlastně počítat. Čtenáři je tato skutečnost skryta. V přiložených souborech k textové části práce se nachází několik projektů zdrojového kódu bez popisu, takže nelze posoudit jejich funkci a způsob použití. Přeložená a spustitelná aplikace se zde nenachází. Návrh v zadání deklarované aplikace a její realizaci není možné jednoznačně posoudit. V práci je množství nekvalitních obrázků. Autor špatně odkazuje zdroje (špatné pořadí). Posudek k této práci byl vytvořen pouze na základě elektronické verze, tištěná verze mi nebyla předložena. Mé hodnocení je platné, pokud student úspěšně předvede své řešení při obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry E
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací D
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 101173