OSTRÉZÍ, F. Ostřiva slévárenských formovacích a jádrových směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Cupák, Petr

Student ve své bakalářské práci zmapoval (i když ne úplně vyčerpávajícím způsobem) oblast slévárenských ostřiv. Popsal obecné vlastnosti, jaké od ostřiv očekáváme, uvedl výhody i nevýhody křemenných ostřiv. Představil přehled křemenných ostřiv nejčastěji používaných v ČR ale také několik zástupců křemenných ostřiv, která nejsou v našem slévárenském průmyslu obvyklá. V oblasti nekřemenných ostřiv uvedl ke konkrétním typům ostřiv i příklady jejich použitelnosti. Pokud se týká umělých ostřiv, tady by výčet mohl být trochu větší (např. chybí ostřivo firmy Huttenes-Albertus) . Student použil 31 citačních zdrojů českých i zahraničních. Svou prací prokázal, že se v problematice ostřiv dobře orientuje. Proto doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rusín, Karel

Student dobře literárně zvládl problematiku nových pojivových systémů ve slévárenské technologii.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 101182