OSTRÉZÍ, F. Ostřiva slévárenských formovacích a jádrových směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Student ve své bakalářské práci zmapoval (i když ne úplně vyčerpávajícím způsobem) oblast slévárenských ostřiv. Popsal obecné vlastnosti, jaké od ostřiv očekáváme, uvedl výhody i nevýhody křemenných ostřiv. Představil přehled křemenných ostřiv nejčastěji používaných v ČR ale také několik zástupců křemenných ostřiv, která nejsou v našem slévárenském průmyslu obvyklá. V oblasti nekřemenných ostřiv uvedl ke konkrétním typům ostřiv i příklady jejich použitelnosti. Pokud se týká umělých ostřiv, tady by výčet mohl být trochu větší (např. chybí ostřivo firmy Huttenes-Albertus) . Student použil 31 citačních zdrojů českých i zahraničních. Svou prací prokázal, že se v problematice ostřiv dobře orientuje. Proto doporučuji práci k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | B | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | B | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
Práce s literaturou včetně citací | A | ||
Samostatnost studenta při zpracování tématu | A |
Student dobře literárně zvládl problematiku nových pojivových systémů ve slévárenské technologii.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | B | ||
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | C | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
Práce s literaturou včetně citací | A |
eVSKP id 101182