MARKOVÁ, S. Návrh podnikového finančního plánu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Karas, Michal

Na základě strategické a finanční analýzy vybraného podniku diplomantka zpracovala pečlivě finanční plán a to ve dvou variantách. Analytická část práce je velmi dobře zpracována. Vytvořené plány v sobě shrnují předpokládaný vývoj odvětví a tržního podílu, budoucí plánované investice a jejich financování resp. splácení úvěrů. Oceňuji, že práce byla konzultována v průběhu řešení s vedením podniku. Praktickým přínosem práce je, že dává odpověď na otázku, zda podnik má předpoklady pro zachování platební schopnosti v budoucnu. Práci doporučuji o obhajobě a hodnotím stupněm výborně. K obhajobě připojuji následující otázku: Co považujete za nejzávažnější faktor ohrožující budoucí platební schopnosti podniku?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B SWOT matice je mírně nelogicky umístěna mezi strategickou a finanční analýzou, avšak shrnuje poznatky obou analýz.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rusňáková, Radka

Pri vypracovaní diplomovej práce postupovala diplomantka systematicky vzhľadom na dosiahnutie vytýčených cieľov. Objasnenie terminológie a teoretických základov zostavovania finančného plánu v prvej časti je na veľmi dobrej úrovni. V druhej časti by som vyzdvihla hĺbkovú finančnú analýzu, pričom výraznú časť tvorili vlastné analýzy a spracovania na základe podkladov od danej firmy. Makroekonomická a odvetvová analýza boli spracované na základe najnovších tuzemských i zahraničných publikácií a odrážajú teda aktuálnu situáciu. V záverečnej časti sa pozornosť sústreďuje na vhodne zvolené dva varianty finančného plánu. Pri vytváraní a zhodnotení oboch variantov boli využité teoretické poznatky, ktoré spolu s návrhmi a postupmi preukazujú schopnosť autorky riešiť podobné problémy v praxi. Diplomovú prácu hodnotím známkou výborne a odporúčam k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103174