ŠURANSKÁ, H. Identifikace vinných kvasinek metodou PCR-RFLP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Studentka se ve své práci zaměřila na identifikaci kvasinek rodu Saccharomyces a Hanseniaspora izolovanách během procesu kvašení vína. Velmi pozitivně hodnotím její samostatnost, kreativitu a pečlivou práci. K výsledkům vedla veká spousta experimentální práce, jejíž zvládnutí bylo podmíněno studiem hlavně zahraniční literatury . Na základě uvedených skutečností doporučuji práci k obhajobě a hodnotím výborně/A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Předloženou, pečlivě vypracovanou diplomovou práci hodnotím velice kladně zejména po stránce provedení velkého množství experimentů, nutných k získání unikátních, kvalitně interpetovaných výsledků při molekulární typizaci PCR-RFLP genomů kvasinek různých rodů jednak sbírkových kmenů a jednak izolátů, získaných v průběhu kvasného procesu při přípravě bílého vína. Jaké další metody a postupy na molekulární úrovni by bylo vhodné použít pro druhové rozlišení rodu Saccharomyces ?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 16315