SEDLIAK, E. Prokovy v nízkoteplotní keramice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Kosina, Petr

Zadání bakalářské práce bylo splněno téměř v plném rozsahu. Student prostudoval možné způsoby vytváření propojení mezi vrstvami nízkoteplotně vypalované keramiky. Vodivé propojení realizoval dvěma možnými způsoby a nalezl optimální rozměry vodivého propojení, které ověřil měřením odporu. Bohužel, z časových důvodu nestihl na vytvořených vzorcích provést mření proudové zatížitelnosti a vytvořit složitější strukturu se soustavou vodivých propojení. Student vyvíjel dostatečnou aktivitu při řešení bakalářské práce, navrhoval možné způsoby řešení. Z hlediska formálního zpracování, lze vytknout drobné překlepy a nejasná provázanost dvou technologických procesů v jedné kapitole. Jinak práce je dobře strukturovaná a dobře se čte. I přes některé nedostatky navrhuji práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
D
Body
60

Posudek oponenta

Klíma, Martin

Student splnil zadání bakalářské práce pouze částečně. Zhodnocením kvality prokovů na základě proudové zatížitelnosti se nezabýval. V práci je věnována pozornost technologii LTCC (keramika s nízkou teplotou výpalu), návrhovým pravidlům, substrátu HL2000 a jeho možnostem, procesu výroby struktur na LTCC (vč. prokovů) a dále také možnostem měření odporu. Praktická část zahrnuje návrh testovací struktury, popis výroby vzorků a měření odporu vytvořených prokovů. V teoretické části se občas vyskytují s tématem příliš nesouvisející informace. Přestože student uvádí zdroje informací na konci práce, zapomíná se na ně v textu odkazovat. Diskuze výsledků je dostačující. Uvedené tabulky výsledků mohly být zařazeny do přílohy. Zpracování textu dosahuje úrovně bakalářské práce. Překlepy, stylistické a gramatické chyby se vyskytují zřídka.

Navrhovaná známka
C
Body
76

eVSKP id 67401